Monicha Nergaard klatret til topps på pallen i klassen tradisjonell damer under NM som ble arrangert på Lillestrøm i april. Nå er hun klar for VM. FOTO: privat

Gull, sølv og bronse i NM (+)

Under helgens norgesmesterskap i bueskyting innendørs på Lillestrøm, gjorde bueskytterne fra H.E.G. idrettslag seg nok en gang bemerket med gode prestasjoner.

Gull til Monicha

I dameklassen tradisjonell hadde H.E.G. med to skyttere, Monicha Nergaard og Linda Herud. Etter innledende runder lå begge godt an med Nergaard på en førsteplass og Herud på en tredjeplass. 

Lars Martin Tømmerhoel (t.v) tok sølvmedalje i klassen tradisjonell herrer. 

I finalerundene gikk Nergaard helt til topps etter å ha hentet seg inn på imponerende vis, og kunne til slutt ta plassen øverst på pallen.

Juniorskytteren Lars Martin Tømmerhoel (19) stilte i seniorklassen i klassen tradisjonell, og fikk virkelig vist at det går an å hamle opp med de eldste. Etter innledende runder lørdag lå han på førsteplass.

Spennende finaler

Lars Erik Amundsen, Håvard Sandnes, Espen Ødegård og Geir Tore Mæhle skjøt i samme klasse, og lå på henholdsvis femte, niende, femtende og syttende plass etter innledende runder. 

Tømmerhoel slo ut de fleste i finalerundene, og stod igjen til slutt i gullfinalen med en skytter fra Søndre Land. Her var marginene små, og etter en spennende duell kunne nittenåringen si seg godt fornøyd med gjennomført NM og sølvmedalje. 

Laget fra H.E.G. med Lars Martin Tømmerhoel, Monicha Nergaard og Lars Erik Amundsen tok en bronse etter lagene fra Fana og Søndre Land.

Lagbronse

H.E.G. IL Bueskyttergruppe reiste til Lillestrøm med sju skyttere totalt, og i lagkonkurransen kunne de derfor stille med to lag. Også her var spenningen høy, og det endte med at de to lagene møttes i bronsefinalen. 

Det sterkeste laget med Lars Erik Amundsen, Monicha Nergaard og Lars Martin Tømmerhoel fikk overtaket på det andre laget, og tok en velfortjent bronsemedalje. Laget med Espen Ødegård, Geir Tore Mæhle og Linda Herud havnet dermed på en fjerdeplass. 

Spente skyttere ved åpningen av NM innendørs på Lillestrøm. F.v. Espen Ødegård, Monicha Nergaard, Geir Tore Mæhle, Lars Erik Amundsen, Håvard Sandnes og lagleder Christian Andersson.