Røros Bryggeri og Mineralvannfabrikk AS har fått ny sjef. Rom Veldhuis er på plass, og inne i sin første påske som bryggerisjef. Den nye bryggerisjefen har fått en god start. Under pandemien kom bryggeriet inn på et nytt marked i dagligvarehandelen. Der går salget bedre og bedre, og nå er det fart i reiselivsbransjen igjen. Påsken er en høytid også for lokalbrygget øl og perlende drikker.
Røros Mineralvannfabrikk ble etablert på 1900-tallet med Oliver Langen – «Brus-Oliver» – som bestyrer. Senere kjøpte han fabrikken og moderniserte, og på full kapasitet kunne de etter hvert produsere hele 400 flasker per dag. Senere overtok og utviklet sønnen «Brus-Ole» og hans svigersønn «Brus-Erik» driften.
Tidlig på 1980-tallet ble det pause, men i 2009 våknet selskapet til liv da rørosinger med kjærlighet til mat, drikke og lokalområdet startet Røros Bryggeri og Mineralvannfabrikk AS. Blant eierne er etterkommere etter Brus-Oliver. I dag produseres både øl og mineralvann, og en 100 år gammel familietradisjon føres videre oppe på fjellet.
Dagens drivere har reist Europa rundt og lært ølbrygging av de beste. Oppskriftene er nye, men basert på flere hundre år gamle øltradisjoner og bruk av lokale råvarer fra Rørostraktene.