Wolfgang Plagge

Fra strupesang og jodling til solrenning og tubakonsert

Pressemelding fra Vinterfestspill i Bergstaden:

Tre nye opplevelser under Vinterfestspill i Bergstaden 2020 er nå klare, og her kan du gå fra spennende foredrag til ellevill pubkveld og rolig frokostkonsert med dagens første solstråler.

Pubkvelden er en godt besøkt begivenhet, og lørdag kveld er det Väsen, med sine godstemte folketoner, som står først på scenen i Sangerhuset. Deretter fyrer Polkabjørn og Kleine Heine løs med jodling, humor og strupesang, før BartholomeyBittman avslutter med sine funky rytmer.

-Dette blir en kveld der taket løfter seg på Sangerhuset, sier kunstnerisk leder Øyvind Gimse.

Foredrag og solrenningskonsert

Fredag morgen er det konsertforedrag i Storstuggu med kunnskapsrike Erling Dahl som guider oss gjennom noen av musikkens underfundigheter, godt hjulpet av en klavertrio med Wolfgang Plagge, Anna Margrete Nilsen og Øyvind Gimse. Det stilles spørsmål som hvor det ble av manuskriptet til Bach sine cellosuiter, eller hva som skjedde da det tempererte klaveret ble utviklet?

-Vi presenterer en blanding av god musikk, kunnskap og «fun facts», sier kunstnerisk leder Øyvind Gimse.

Den siste morgenen under Vinterfestspill, søndag morgen, kan du nyte frokosten med vakker musikk og de første solstrålene dagen byr på i årets Solrenningskonsert. Vertavo spiller Haydn og tubatalentet August Schieldrop spiller Rachmaninov. I tillegg kommer de flotte blåserne fra Konstknekt.

Vinterfestspill i Bergstaden arrangeres for 21. gang, 12. – 15. mars 2020. Hvert år kommer publikum til verdensarven Røros for å møte hverandre, kammermusikken og årets kunstnere til felles opplevelser. I ti uker framover slippes nye konserter, og 5. desember i år er hele programmet spikret.

Konstknekt.
Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest