Fra Rolf til Ramel – 100 års revyhistorie

Torsdag 7.mars blir det revyhistorie i Sangerhuset. Da vises forestillingen «Fra Rolf til Ramel – 100 års revyhistorie». Det er estradøren og sangeren Mattias Enn som fremfører 100 års revyhistorie.

Vi møter blant annet revykongene Karl Gerhard og Ernst Rolf, primadonnaen Zarah Leander og komediantinnen Hjördis Pettersson. Men også senere musikk av blant annet Povel Ramel skrevet for Wenche Myhre, og musikk av duoen Hasse og Tage, dukker opp på repertoaret. Det vil være kjente melodier, morsomme anekdoter og gledelig sang, står det i en pressemelding om forestillingen.

Fra Rolf til Ramel er en hyllest til en gyllen epoke med respekt for all den faglige kunnskapen og tradisjonen som den inneholdt. Mattias Enn ser på seg selv som et bindeledd mellom nå og da, og han streber etter å formidle de kunstneriske idealer fra den tiden. Forestillingen er morsom og veldig underholdende, men inneholder også litt alvor.

Noen stemmer i pressen sier om forestillingen:

– En bedårende kunstner! Østersunds-Posten
– En humor og varme som tar publikum med storm! Svenska Dagbladet
– Det er umulig å ikke bli sjarmert av estradøren Mattias Enns fantastiske sangstemme og personlighet. Arbetarbladet
– Du blir nesten mørbanket av en hypnotisk strålende kunstners mest bemerkelsesverdige prestasjoner. Kristianstadsbladet
– En imponerende forestilling. Bohuslendingen

Om Mattias Enn

Estradøren og sangeren Mattias Enn henter sitt materiale fra 1920-tallet til 1950-tallet, i genren sofistikert og romantisk underholdningsmusikk. Han debuterte i 1993 på Mosebacke i Stockholm med Zarah Leander-forestillingen I skyggen av et støvel. Mattias har gjennom mange turnéer bygd seg opp et lojalt publikum over hele Sverige. Han har også sluppet flere CDer med musikk. Med en ubegrenset og ekte lidenskap for den klassiske nordiske revyhistorien har Mattias Enn en unik plattform som artist. Mattias opptrer med ulike pianister og orkestre, og med sine andre cabaretprogram på f.eks fransk, finsk og dansk, blir han ofte sett på mange av Stockholms scener.