+ Fotokveld om Bakkan og vestsida av bergstaden

Hans Aasens gate, Nygata, på 1930-tallet. Til høyre lokalet som Godtemplarlosjen bygde i 1892. Huset er sterkt ombygd, og i dag holder Bakeriet på Røros til der. Foto: Rørosmuseet.

Førstkommende tirsdag, 29. januar arrangerer Rørosmuseet fotokveld. Tema for kvelden er hvordan bydelene Bakkan og vestsida av bergstaden vokste fram.

Bakkan og vestsida utviklet seg nokså forskjellig. Det kom tydelig fram gjennom stedsanalysen som ble utført i forbindelse med ny sentrumsplan. Da ble det gjort kulturhistorisk stedsanalyse for fire områder i Røros sentrum; Bakkan, Vestsida, Haugan – Svenskveien og Nord-Haugan. Prosjektet var et samarbeid mellom Røros kommune og Rørosmuseet.

På fotokvelden vil Rørosmuseet vise kart som framstiller utviklinga og foto av hus og gårder. De vil også legge til foto av kjente personer som er knyttet til områdene.

– Vi håper dette vil bli en interessant kveld på museet, sier fagkonsulent ved Rørosmuseet, Randi Borgos. Hun legger til at det blir en ny fotokveld i mars. Da skal de ta for seg Haugan.

Bildet som viser krutthuset på Skansen på Bakkan, er tatt på 1890-tallet. Røros Kobberverk bygde krutthuset i 1747. Huset ved siden av brukte verket som kontor. Foto: Rørosmuseet.