Forsvaret øver på Røros. Foto: Tore Østby

Forsvaret vil bøte på ulempe øvelse medførte

Forsvaret vil bøte på ulempen en militærøvelse i hagen til Kari Grotdal Brænd onsdag medførte. Like etter klokka 14 onsdag stoppet to biler ved hennes eiendom i Dalsveien i Røros sentrum. Væpnede soldater stormet ut av bilene, og tok seg inn på eiendommen.

Soldatene er kledd i uniform, og er utstyrt i henhold til øvelsen som gjennomføres. Det har vært smell i forbindelse med aksjonen, som kunne høres ut som skyting. Dette dreier seg ikke om skyting med skarp ammunisjon, og lydeffektene er del av øvelsen. Soldatene tok seg inn i hagen ved å rive planker i et plankegjerde.

På henvendelse fra Rørosnytt bekrefter Forsvaret at det har vært gjennomført planlagt øvingsaktivitet i det aktuelle området og tidspunkt.

– For å kunne løse Stortingets pålagte oppgaver i fred, krise og krig, må Forsvarets avdelinger også øve der folk bor. Dette kan dessverre i enkelte tilfeller medføre uønskede hendelser og skade på infrastruktur.

Øvingsaktiviteten ble varslet gjennom politi og lokalradio, samt gjennom direktekontakt med huseiere. Beklageligvis var det huseiere som ikke var hjemme som ikke fikk direkte varsling.

Øvingen innebar dessverre at det ble noe utilsiktet skade på en privat adresse.

Forsvaret er seg ansvaret bevisst, og øvingsleder vil i dialog med eier av den aktuelle adressen finne en  løsning som bøter på den ulempen dette har medført, sier pressevakt i Forsvaret oberstløynant Vegard Norstad Finberg til Rørosnytt.