Den 15. og 16. oktober kommer kokk Rune Sandø til Røros for å lage god fiskemat sammen førskolebarna. Med seg i kurven har han alt av råvarer og masse kunnskap om barn, matglede, ernæring og fiskemat. Fiskesprell er et nasjonalt kostholdsprogram som skal bidra til at barn og unge skal spise mer sjømat.
«Opplegget har høstet god omtale fra barnehager rundt omkring i landet, og vi ser frem til å få kurset hit til Røros», sier folkehelsekoordinator Frode Bukkvoll i Røros kommune.
Det blir kurs både med barna og de ansatte
Sandø kjører samme opplegg to dager på rad fra 9.00 til 13.00. Tirsdag 15. oktober er det førskolebarna i Ysterhagan og Øya barnehage som får besøk, på kjøkkenet i Øya barnehage. Onsdag 16. oktober er det førskolebarna i Glåmos og Kvitsanden barnehager sin tur, da i Kvitsanden barnehage.
Tirsdag 15.oktober fra 17.00 – 20.30, holdes det kurs for ansatte i barnehagene, på kjøkkenet i Øya barnehage.
Hva er Fiskesprell?
Barn og unge spiser generelt mindre sjømat enn anbefalt av helsemyndighetene. Hvis forbruket av fisk og annen sjømat øker vil det være gunstig for helsa, spesielt for barn og unge.
Fiskesprells kurs for barnehage- og SFO-ansatte er et bidrag til å følge opp Helsedirektoratets retningslinjer for mat og måltider i barnehagen. Sammen med ansatte i barnehage skal Fiskesprell skape sjømatglede, og gjøre sjømat til et naturlig valg for foreldre og barn.
Se mer om Fiskesprell her: www.fiskesprell.no