Ingulf Galåen og Gunn Brønnum fra Galåvolden Gård kan glede seg over to produkter i finalen i Det Norske Måltid. Foto: Tove Østby

Fire Rørosprodukter i finale torsdag (+)

Galåvolden Gård er i finalen med Små Marengsbunner fra Røros og RørosIs Fløteis med multer, Rørosbakern er i finalen med Røros Knekks spelt og havsalt, og Rørosmeieriet er i finalen med Økologisk Røros Yoghurt Blåbær. I tillegg er det flere andre trønderske produkter i en finale, som domineres av Trøndelag.

På grunn av pandemien blir ikke årets priser delt ut i et stort festarrangement, men i en digital TV-produksjon, som sendes på Matkanalen torsdag kveld.

Daglig leder Det Norske Måltid, Kristin Austigard, er imponert over det produsentene i den nyutnevnt regionen for gastronomi utretter.

Her er alle finalistene i Det Norske Måltid:

Årets drikk

100% Aroma – Alde, Vestland

Eplemost Discovery – Fiskum fruktpresseri, Viken

Sprudlande bringebær limonade – Balholm, Vestland

Årets ost

Blå – Hitra gardsmat, Trøndelag

Holtefjell XO – Eiker gardsysteri, Viken

Ung Grotteost – Hitra gardsmat, Trøndelag

Årets grønne

Aprikos – Sogn Frukt og Grønt, Vestland

Hvasserasparges – Brødrene Freberg, Vestfold og Telemark

Moreller– Helgøyfrukt, Rogaland

Årets sjømat

Fersk Skatefilet – Domstein sjømat avd. Stavanger, Rogaland

Krabbeklør, gigant – HitraMat, Trøndelag

Trollgodt – Frisk Fisk, Agder.

Årets kjøtt

Tørrmodnet Filetkam av økologisk frilandsgris – Nyyyt, Rogaland

Ytrefilet– TTmeat, Rogaland

FlatIron Filet av kalv – Melleby Gård, Viken

Årets søtsak

Tindved – Trondheim sjokolade, Trøndelag

Hasselnøtt pålegg – Sirkus Renaa Fabrikken, Rogaland

Små Marengsbunner fra Røros – Galåvolden gård, Trøndelag

Årets meieriprodukt

Ryfylkeyoghurt naturell – Ryfylke gardsysteri, Rogaland

RørosIs Fløteis med multer – Galåvolden gård, Trøndelag

Økologisk Røros Yoghurt Blåbær – Rørosmeieriet, Trøndelag

Årets bakst

Melkeloff – Klemmetsrud gårdsbakeri, Viken

Røros Knekks spelt og havsalt – Rørosbakern, Trøndelag

Havremarvkjeks – Lykkemat, Trøndelag

Årets øl

Banana Milkshake IPA – Mack Mikrobryggeri, Troms og Finnmark

Braut Shake IPA – RYGR brygghus, Rogaland

Havblikk lys og frisk – Kinn bryggeri, Vestland

Årets sjømat foredlet

Gravet Laks – Garnviks røkeri, Trøndelag

RøktØrret – Garnviks røkeri, Trøndelag

Tradisjonelleinerrøykt svanøylaks – Svanøylaks, Vestland

Årets kjøtt foredlet

Hickory Babyback Ribs – A.Idsøe, Rogaland

Kaldrøkt pinnekjøtt av Fjellam frå Ryfylke – A.Idsøe, Rogaland

PASSE spekepølse av frilandsgris med fennikel – Ask gård, Viken

Årets grønne foredlet

Ramsløk pesto – Litlestøl…det lille ville, Rogaland

Plommesyltetøy – Nyhuus gard, Vestfold og Telemark

Herr Brun`s Sorte Dråper – Topp Sopp, Rogaland

Årets sider

57/2 Brudeferd – Store Naa Siderkompani, Vestland

Drengen – Hardangerbonden, Vestland

Svans – Alde, Vestland