Bunadstog. Foto: Tove Østby

Feiret 90-årsjubileum med bunadstog

I dag feiret Husfliden Røros sitt 90-årsjubileum. Dagen ble feiret med et flott bunadstog som gikk fra Husfliden, opp Bergmannsgata og ned Kjerkgata til Plattingen. I bunadstoget kunne man bruke bunad/festdrakt. Rolf Feragen var blant de som gikk i bunadstoglet, og hans 1800-tallsfrakk og festdrakt fikk mye oppmerksomhet. (Reportasjen fortsetter under TV-vinduet).

Rolf Feragen intervjuet av Tore Østby.

Husfliden har vært i det samme huset i 90 år. Husfliden ble startet av Iver Tønseth til påsken i 1934. Bedriften forble i familien helt fram til 2003, da Rørosdraktstuggu kjøpte bedriften og etablerte seg i de samme lokalene.

– I og med at Handelsstanden nå var 70 år så hivet vi oss på og tok samme helga. Vi skulle jo ha bunadsopptog, og for å få til et opptog så må vi være mye folk. Vi har snakket med mye folk, og været var med oss også. Det er helt fantastisk, det kom så mye folk. Jeg er så fornøyd med dagen. Og alle som gikk i toget med bunad de fikk tilbud på Husfliden etterpå, så nå har det kokt en times tid. Men bare artig, sa dalig leder ved Husfliden Brit Elin Svenning når Rørosnytt var innom etter bunadstoget.

Husfliden i dag er en gave og interiørbutikk. I tillegg har de masse garn. En typisk turistbutikk. De har også Draktstuggu så de syr Rørosdrakten, Haltdalsdrakten og Trønder`n herre.

– Jeg vil takke alle sammen som har deltatt i dag og vært med oss. Det har vært helt fantastisk, sier Brit Elin.

Daglig leder hos Husfliden i jubileumsåret, Brit Elin Svenning. Foto: Tove Østby
Bunadstog. Foto: Tove Østby