Det nye biblioteket og frivilligsentralen. Foto: Tove Østby

Fakta om makta på Røros bibliotek

Onsdag 24. april kommer Hans Olav Lahlum til Røros bibliotek med
sitt foredrag “Fakta om Makta”.

Reiulf Steen var det navnet flest nordmenn googlet i 2023. NRKs seriesuksess «Makta» har gjort den karismatiske Ap-politikeren høyaktuell. Biografen Hans Olav Lahlums svært populære foredrag om Reiulf Steen og fakta bak «Makta» kommer nå til Røros, skriver Røros kommune på sin hjemmeside.


Reiulf Steen (1933–2014) var Arbeiderpartiets formann i årene 1975–1981.
Han var også stortingsrepresentant i perioden 1977–1992, statsråd to ganger og leder for AUF. Steen var kjent som en av Arbeiderpartiets ideologer og beste talere.


Hans Olav Lahlum (født 1973) er kjent for et stort publikum som historiker, forfatter,
politiker og TV-kommentator. Han har skrevet hele 18 bøker i krimsjangeren og 12 sakprosabøker. Deriblant om flere politikere. Lahlums biografi Reiulf Steen. Historien, triumfene og tragediene begeistret anmelderne og toppet bestselgerlistene da den kom i 2019.

Arrangementet er en del av en bibliotekets foredragsserie Fokus, som tar utgangspunkt i nyere sakprosa. Så langt har radarparet Randi Kveine og Gisle Erlien med temaet pårørende og demens og geolog Reidar Müller gjestet biblioteket. Til høsten kommer Alf Van Der Hagen med foredrag om Ingvar Ambjørnsen. Prosjektet er støtte av Fritt ord.