Hilde Bergebakken. Foto: Tove Østby

+ Ettermiddagscruise med god mat og drikke

På lørdag arrangerte Slow Food Røros Mat og ølcruise på Fæmund II. Rundt 30 deltakere deltok på turen som startet med buss fra Røros stasjon til Synnervika. Slow Food Røros hadde leid skipet denne ettermiddagen. Ombord ble det servert lokal mat og øl.

Leder for Slow Food Røros, Hilde Bergebakken er glad for at så mange var med på cruiset, som var det første etter koronastengingen i mars.

https://vimeo.com/453282303
Hilde Bergebakken

– Folk har koset seg. Likte det nye ølet til Røros Bryggeri veldig godt, og maten falt veldig godt i smak, sier Hilde.

Brygger Jørgen Langeng og Morten Hermo fra Røros Bryggeri og Mineralvannfabrikk var med på cruiset og fortalte om den store omstillingen de har vært gjennom og presenterer nye produkter. Til ølsmakingen ble det servert en Femundsplanke fra Femundsmat, og turdeltakerne fikk høre historien om Fæmund II, fortalt av Atle Fæmundshytten. Turfølget var tilbake på Røros kl 19.

Røros Slow Food har tre -fire arrangement i løpet av et år. Men på grunn av koronastenging ble mat og ølcruiset det første arrangementet på ei stund.

Utover høsten er det planlagt flere treff. I oktober er det planlagt et arrangement som handler om ost og honning fra Fjellregionen.

– Det gleder vi oss veldig til, sier Bergebakken.

I november blir det tradisjonelle rakfisklaget arrangert. Da blir det smaking av 10 – 15 forskjellige rakfisktyper med godt øl og akevitt til. Alle arrangementene til Slow Food Røros er åpent for både medlemmer og ikke medlemmer. På lørdagens tur var det med 1/3 medlemmer og 2/3 var nye folk.

Her er noen glimt fra cruiset:

Atle Fæmundshytten. Foto: Tove Østby
Femundsplanke fra Femundsmat. Foto: Tove Østby
Klare for tur med Fæmund II. Foto: Tove Østby
På tur. Foto: Tove Østby
Ølsmakercruise. Foto: Tove Østby
Ombord. Foto: Tove Østby
Tilbake i Synnervika etter en fin tur. Foto: Tove Østby
Facebook
Twitter
LinkedIn