Førstkommende torsdag, 11.mars skal Reidun Roland og Mat- Helse – Miljø Alliansen feire sitt 25-årsjubiluem. I 25 år har de jobbet for miljø, helse og sunn mat. Jubileet var planlagt markert i mars i fjor, men ble utsatt på grunn av koronapandemien. Markeringen ble utsatt til i fjor høst, men ble da også utsatt. Nå er Reidun Roland glad for at jubileet endelig kan markeres, og hun har et innholdsrikt program for kvelden.
På arrangementet deltar blant annet: Røros Soul Children, ordfører Isak Veierud Busch, Glåmos skole og elevbedriften Epleskrell. Unni Ryen er kveldens konferansier.
Helse- og Miljøalliansen kom i gang etter det tredje internasjonale symposium for landbruk og bygdeutvikling.
-Vi fant ut at det var så mye vi måtte rette opp i, eller ta fatt i. At da ble vi enige om å danne en allianse som vi kalte Mat- Helse – Miljø Alliansen, for de tre tingene henger nøye sammen. Det var i mars i 1995. Da brakte vi videre det som NØØL hadde drevet på med, og fokuserer på forbrukerdagen den 15. mars, og Verdens matvaredag den 16. oktober. Det var vi som dro i gang Smakeriet også. Men det var noen andre som ville holde på med det, sier Reidun.
I 25 år har Mat- Helse – Miljø Alliansen forsøkt å bevisstgjøre forbrukeren om å redusere matsvinn, om å ha sunn mat og om å ta vare på miljøet.
På torsdagens arrangement er det plass til 100 personer. De som ønsker å delta må melde seg på til Reidun på e-post eller på mobil. Det må holdes telling slik at det ikke overskrider antallet.
-Alle er hjertelig velkommen, sier Reidun.