Anders Brøten Lillemoe med gullmedaljen. Foto: IPF

EM-gull til Anders

Pressemelding fra Røros styrkeløftklubb:

Det ble en meget vellykket dag for Anders Brøten Lillemoe under dagens konkurranse i EM. Det ble raskt tydelig at han var i god form, siden tredje og siste løft i knebøy endte på 267,5kg og dermed økning av sin personlige rekord med 10kg. 


I benkpress endte han med 162,5kg i siste løft, noe som også ble ny personlig rekord med 2,5kg. Anders er regjerende verdensmester i markløft, men det skulle ikke bli mindre spennende av den grunn. Anders har som regel fordelen av å være siste løfter i markløft, men denne gangen gikk en av konkurrentene «all-in» og Anders måtte dermed løfte nest sist i sin pulje. I siste løft meldte han inn vanvittige 345kg (7,5kg over personlig rekord) og dette ble gjennomført med glans. Men siden det fortsatt gjenstod en konkurrent, kunne ikke Anders slippe løs jubelen med det første, men etter et knapt minutts ventetid ble det avgjort – konkurrenten feilet på sitt siste løft og Anders sikret seg dermed nok en internasjonal gullmedalje i markløft. 


Resultatene ble dermed 267,5kg i knebøy, 162,5kg i benkpress, 345kg i markløft og 775kg sammenlagt. Dette plasserte Anders på en 8. plass totalt og han flyttet også sin personlige sammenlagtrekord med hele 27,5kg.

Facebook
Twitter
LinkedIn