Anders Jektvik. Bilde tilsendt i pressemelding fra Røros Konserter Foto: Eirik Stordrange

Ekstrakonsert med Anders Jektvik 

Det blir ekstrakonsert med Anders Jektvik lørdag 3. august. Bakgårdskonserten med Anders Jektvik ble utsolgt allerede 2 måneder før, så vi setter opp ekstrakonsert samme dag. De som ikke fikk sikret seg billetter til konserten får nå en ny sjanse, skriver Røros Konserter i en pressemelding.

Anders kommer til Røros helt alene med kassegitaren for å for å spille en unik intimkonsert i historiske og sommerlige omgivelser. Vi har vært så heldige å få låne Lars-Persa-gården som er blant de eldste på Røros, bygget før byplanen fra 1654 forelå.

Aktuell med ny musikk
Anders Jektvik er tilbake med ny musikk for første gang siden 2019 med singelen «Skein i vein» som ble sluppet langfredag som er en vårlig hyllest til den typen frihet du bare finner i en bil på vei et annet sted. 

«Skein i vein» er trøndersk og betyr at det skinte i veien. Sangen beskriver følelsen jeg får når snøen endelig smelter bort og vekker det som sover, det som har blitt satt på vent og nedfryst. Ikke bare i omgivelsene, men også i kropp og sinn, forklarer Anders.

Anders Jektviks tekster og melodier og stemme har berørt publikum over hele Norge siden hans debut i 2012. Hans posisjon som ny og sterk visestemme er udiskutabel og han har gitt ut flere kritikerroste album og gledet tusenvis av konsertgjengere.  

Etter flere års pause er Anders i bevegelse igjen, dit veien måtte ta ham, og han skal turnere store deler av landet i løpet av 2024. Samtidig jobber han kontinuerlig med nye låter, disse vil slippes til publikum jevnlig i tiden som kommer.

Ny konsertserie i historisk gård
Røros Konserter lanserte konsertserien «Sommer i bakgården» tidligere i vår hvor kjente artister inviteres til å spille intimkonserter i historiske omgivelser i sommerdrakt. 

-Konseptet har blitt tatt veldig godt imot, og konserten med Anders Jektvik er allerede utsolgt. Nå setter vi opp ekstrakonsert samme dag, slik at de som ikke fikk kjøpt billetter til konserten får en ny sjanse. Over 50% av billettene til Sondre Lerche er allerede solgt, så her gjelder det å henge på, sier Wenche Sundt Bendixvold-Ryjord i Røros Konserter.

Sommerens konserter foregår i bakgården til nylig renoverte Lars-Persa-gården som er blant de eldste på Røros, bygget før byplanen fra 1654 forelå, og som for første gang på mange år huset lasskjørere under årets Rørosmartnan.