Ida Jenshus. Pressefoto.

Denne uka er det stor konsertaktivitet for hele familien på Storstuggu

Pressemelding fra Storstuggu:

Torsdag 6.mai: Kl. 19.00 Stugguprat med Ida Jenshus. Kl. 20.00 Konsert med Ida Jenshus.

Fredag 7. mai: kl 18.00 Tone Hulbækmo, Eventyrorkestret og Røros barnegospel

Søndag 9.mai: kl. 13.00 Rasmus og verdens beste band

Først ut er Ida Jenshus. Under podcasten «Stugguprat» vil vi høre Ida fortelle om kreative prosesser og om livet som artist. Her er det gratis inngang, og samtalen er med kulturhusleder Anne Linn V. Schärer. «Vi har så mange spennende gjester innom huset, og vi ønsker å få frem deres historier», forteller Anne Linn, som sier at dette er en gylden anledning for publikum å bli bedre kjent med artist før konsert.

I løpet av sine første fem år som plateartist laget Ida Jenshus tre album, Color of the Sun (2008), No Guarantees (2010) og Someone to love (2012) som satte standarden på den norske americana-scenen og som behørig ble premiert med tre Spellemannpriser på rad. Altså tre country-harper på hylla, en bedrift som strengt tatt burde kunne veksles inn i et permanent opphold i Nashville.

Men Ida Jenshus er ikke en artist som hviler, selv ikke på en ekstra stor haug med laurbær. 
I 2014 overrasket hun alle med å stake ut en vesentlig annen, og mer utforskende musikalsk kurs, med EPen Let it go. 

En reise til americana-musikkens ytterpunkter, som ble utvidet og tydeliggjort på albumet Starting over again (2015), der sangene strakk seg opp mot seks, sju, åtte og ni minutter. 
I disse syv årene etter at den første album-trilogien ble bragt i havn, har Ida vært en musikalsk «commuter» mellom USA og Norge. Hun har tilbragt vesentlig tid i Los Angeles og Nashville, mest i Music City. Der hun har samarbeidet med John David Souther, kjent i rockhistorien som JD Souther, en sanger/ låtskriver med tette bånd til karrierene til noen av USAs mest fremgangsrike artister, Eagles og Linda Ronstadt. 

Albumet Two Worlds utkom i 2017, og var nettopp en reise mellom to verdener, skrevet og innspilt av Ida selv, i hjembyen Trondheim, og i Nashville.
Og i 2019 kom siste tilskudd til diskografien, den flotte og fengende From This Day On, og det er tydelig at Ida’s nye retning er betraktelig mer framoverlent og utadvent enn tidligere. 

Ida er en fantastisk liveartist, med snart 1000 konserter i ryggen. Hun har turnert landet rundt på store turneer ved hver albumutgivelse, og er både en kredibel en folkekjær artist som alltid leverer store konsertopplevelser! Torsdag kan hun altså oppleves på Storstuggu.

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn