Et DAT-fly landet på Røros Lufthavn i kveld. Foto: Tore Østby

Overtar flyruta i morgen

RS Servicenter

I kveld kom et fly fra Lakselv på Røros Flyplass. Flyselskapet Danish Air Transport (DAT) er i ferd med å gjøre seg kjent med Røros Lufthavn, og fra i morgen skal selskapet drifte flyruten mellom Røros og Gardermoen. Flyet som landet i kveld er et ATR 42, og det er et tomotors turbopropfly. Flyet har 48 passasjerseter, og bruker om lag 50 minutter på flyvningen mellom Røros og Gardermoen.

Widerøe har gjort sin siste flyvning på ruten i denne omgang, etter å ha tapt anbudskonkurransen om ruten fra 1. april 2024. Anbudskonkurransen ble vunnet av DAT, som dermed gjør comeback på ruten. DAT fløy mellom Røros og Oslo fra 2009 til 2012 gjennom sitt datterselskap DOT. DAT har sin første ruteflyvning i denne omgang i morgen klokken 12.30. 

Flyet som landet på Røros flyplass i kveld, har allerede tatt av igjen, og er på vei til København. Hovedkontoret til selskapet ligger lengre vest i Danmark, i Vomdrup, som er en liten by vest for Kolding. DAT flyr til destinasjoner i Danmark, Norge, Italia og Tyskland.

Flyet produseres av den fransk-italienske flyfabrikken Aerei da Trasporto Regionale, og det er der forkortelsen ATR kommer fra. Flyprodusenten ble etablert i 1981, og har vokst seg til en betydelig flyprodusent for kommersiell luftfart. Fabrikken har også levert fly til militære formål.