Byggrynsalat

La deg inspirere av gode lokale oppskrifter i sommer. Rørosnytt har en serie med oppskrifter fra våre lokalmatprodusenter, som passer godt om sommeren. Vi vil publisere flere oppskrifter ut over sommeren, så følg med!

Sommerlig byggrynssalat, god alene eller som tilbehør til grillmat!

Koking av bygg:
1 liter vann
1 liter grønnsakskraft
0,5 liter bygg fra Dyrk Mølle

Blandings veske etter koking:
1 1/2dl Grønnsakskraft
1 dl Røros smør

Ha bygg under rennende vann for å vaske ut en del av stivelsen fra bygget.
Kok så bygget i vann og kraft til ønsket konsistens.
Sil av og bland inn litt blandings veske som består av kraft og smør.
Smak opp med salt og sitron.
Bland inn ønskede grønnsaker.

Syltelake til Grønnsaker:
100g Eddik
100g sukker
300g vann
5g salt

Kok opp alt sammen i en kjele.

Hell over ønskede produkt til sylting.

Er det grønnsaker som er tykke eller harde så hjelper det å koke litt i laken før det avkjøles, for å få bedre konsistens i det ferdige produktet.

Oppskriften er hentet fra RørosMat.