En alvorsstemt ordfører på Tynset, Merete Myhre Moen orienterte om utviklingen i en pressekonferanse i dag. Skjermdum pressekonferansen

Antall smittede på Tynset oppe i 25

Smitteutbruddet på Covid 19 i Tynset fortsetter å vokse i omfang. Svar på tester som ble sendt til Lillehammer i går har kommet og totalt antall smittede er nå 25. De fleste som har testet positivt har ingen symptomer. Ingen har så langt utviklet alvorlig sykdom.

Tynset kommune arbeider nå ut fra en teori at smitte har kommet fra to besøkende til området, som mange av de smittede har vært i kontakt med. Det er så langt ikke bekreftet at disse personen er eller har vært smittet. De to som er i søkelyset besøkte Tynset i månedsskiftet april/mai.

Det er satt inn en rekke strenge tiltak. Alle arrangementer er avlyst, og skolene er stengt. Det planlegges for hjemmeskolen også etter 16. mai, som stengingen nå gjelder til. Kafeer og restauranter kan bare levere Take-away. Butikker som ikke selger dagligvare eller apotek er pålagt å stenge. Testing pågår for fullt i drop-in senteret. Det er lav terskel for testing og folk oppfordres generelt om å teste seg. All 17. maifeiring er avlyst, og folk oppfordres om å markere dagen hjemme. Det er påbud om munnbind på offentlig sted, og det er påbud om hjemmekontor der det er praktisk mulig.

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn