Knut Brandstorp. Foto: Tove Østby

Alle skal med?

Leserinnlegg fra Knut Brandstorp:

Ja, alle skal med på å bestemme hvordan landet vårt styres til beste for oss alle. Vi er privilegert – i følger prognoser og statistikker er vi et av verdens beste land, der vi troner på toppen av oljeberget.

Store deler av verden herjes av en grusom epidemi. En dør ikke av den, men mange mister noe av hjertevarmen, og gradvis utvikles vi til sjølgode egoister, som har et mål i livet, å gjøre situasjonen best mulig for oss sjøl. Gjennom arbeiderrøsla lærte jeg som medlem av Framfylkingen, at det var viktig å ta vare på svake grupper, de som sto nederst på rangstigen. Alle mennesker på vår lille klode skulle ha rett til samme gode vilkår.

Menneskeverd skulle gjelde alle. Skole, arbeid, varme, solidaritet og likeverd er ord vi skal leve etter.

Jeg har fått en lykkelig alderdom på Røros, med trygghet og mange gode mennesker som tydeligsvis har fått den samme barnelærdommen som undertegnede. Ingen glede er så stor som følelsen du får når du kan bidra til at andre mennesker får glede av fellesgodene.

Likevel har vi en del utfordringer. Samme menneskeverd for alle – om de bor på Vestbredden, i Kabul eller i Eritrea – eller på vår hjemlige arena, med barnefattigdom, skral helse, psykiske vansker og trang økonomi.

Utfordringene står i kø. Gjennom frivillig arbeid, gode politiker og kommuneadministrasjon kan vi tenne lys i mørke tuneller. Valg er ofte vanskelige, men velger du kandidater som har et varmt menneskesyn, trur jeg at det fortsatt vil være godt å bo i verdensarvstedet Røros.

Arbeiderpartiet satser på trygghet og likeverd. Mennesket er alltid i fokus.

Knut Brandstorp- listekandidat for Arbeiderpartiet.

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn