Årets 12 første finalister til Det Norske Måltid er klare etter delfinale i Oslo.Finalistene i kategoriene Årets sjømat, Årets sjømat foredlet, Årets godbit og Årets meieriprodukt er klare etter en smakfull dag på Gamle Raadhus restaurant i Oslo. RørosIs Tjukkmjølksis med tyttebær fra Galåvolden Gård er en av finalistene.
Det har vært en meget spennende dag i Oslo hvor dommerne har smakt seg gjennom en stor bredde av produkter og kategorier fra hele Norge. Fra å vurdere sjømat, både naturell og foredlede produkter, fikk de nyte meieriprodukter og til slutt kategorien godbit.
– Når smak er vurdert blir identitet, emballasje, lokal forankring og historiefortelling tatt med i vurderingen. Vi skulle gjerne sendt flere til finalen, for nivået og kvaliteten er høy, men vi må velge topp tre. Da er det bra at alle dem som går ut av konkurransen, får en skriftlig tilbakemelding fra oss i juryen på produktet sitt, sier dagens juryleder Trine Sandberg, kokebokforfatter/ trinesmatblogg.no
Finalister Årets godbit:
Bringebærlandets Dessertvin 2018,Bringebærlandet, Akershus
Midsummer Hot Salt, Midsummer & North Sea Saltworks, Rogaland / Møre og Romsdal
Nordlyssjokoladen, Jentene på Tunet – Chocolatier, Trøndelag
Finalister i Årets meieriprodukt er:
Rømme, Avdem Gardsysteri, Oppland
Jordbær youghurt, Rawsome, Akershus
RørosIs Tjukkmjølksis med tyttebær, Galåvolden Gård, Trøndelag
Finalister Årets sjømat:
Fersk, kokt sjøkreps fra Høgsfjorden, Domstein avd. Stavanger, Rogaland
Lysingfilet, Reinhartsen, Vest-Agder
Fylte krabbeskjell, Hitramat, Trøndelag
Finalister Årets sjømat – foredlet:
Absolut tradisjon – einerrøkt laks, Mikals laks, Rogaland
Kryddersildfilet, original, Juvikprodukt, Møre og Romsdal
Gryteklar tørrfisk av skrei, L. Bergs sønner / Berg Seafood, Nordland
Nå går den nasjonale reisen videre til Nordkapp, Kristiansand, Seljord og Utskarpen, hvor dommere skal vurdere seg frem til finalistene i de neste ni kategoriene.
Den store finalen finner sted på Clarion Hotel Energy i Stavanger 10. januar 2020.