Mikael Forselius i legendariske Palmehaven. Foto: Tore Østby

Går for Michelin-stjerne

Mikael Forselius har fått en fantastisk start som hotelldirektør for Britannia Hotel i Trondheim. Med Odd Reitan i ryggen, er hotellet brakt tilbake til fordums storhet, og kanskje enda et skritt videre. Norges flotteste hotell, med restauranter blant annet i Palmehaven og Speilsalen.

Mikael Forselius er på stjernejakt med Britannia Hotel. Foto: Tore Østby.

Etter at han forlot Røros og Røros Hotell, har han jobbet to år som hotelldirektør uten gjester.

– Det har vært en tøff men spennende reise. Fantastisk stort å jobbe med en eier med store ambisjoner. Her har best kvalitet vært prioritert hele veien. Under restaureringen kom det fram at det var stor slitasje med mye råte på det erverdige bygget. Prislappen endte på 1.200.000.000 kroner, sier Mikael Forselius til Rørosnytt.

Etter nyåpningen har Britannia fått strålende kritikker internasjonalt. Nå er arbeidet i gang med å få formell internasjonal anerkjennelse.

Dette intervjuet ble gjort i legendariske Palmehaven. Du kan lese mer om Mikael Forselius og Britannia Hotel i Rørosnytts sommermagasin, som kommer i posten i slutten av juni. Der kan du også lese historien om mordet på Jonatan og andre spennende historier.

Michelin-stjerner og plass i Michelinguiden er restaurantbransjens mes anerkjente utmerkelse. Guiden lages forøvrig av det samme selskapet som står bak både bildekk og Michelin-mannen.

Gjestene møtes av mann i flosshatt på Britannia Hotel. Foto: Tore Østby.