På søndag og i går var Michelin-restauranten Fagn på Rørosbesøk. Kokker fra Fagn tilbragte to dager sammen med lokale kokker. Målet med besøket var at Røros kan lære av de beste, og kanskje ende opp med en signaturrett for Rørosregionen, inspirert av lokale råvarer.
Fagn sendte 10 personer til Røros, som tilbragte to dager her. På søndag var gjestene sammen med kokker fra Røros Hotell, Vertshuset, Kaffestuggu; Grillhuset, Peder Hiorts Mathus og Bergstadens Hotell. I går besøkte og møtte Fagn produsenter.
Søndags kveld var det prøvesmaking av nye og spennende retter. Involvert i dette samarbeidet var Røros kommune v/Næringssjef, Rørosmat, og Destinasjon Røros. Røros Hotell og Bergstadens stilte med overnatting og kjøkken.
Fagn ble utfordret av Rørosmat til å lage håndmat. De tok utfordringen og laget to retter. Den ene retten besto av potetlefse fra Røros, Røroskalv, skjørost, ramsløk og oksefett, som en tartar. Den andre retten var en taco-variant i hjertesalat, lam fra Røros, syltet kål, fjellmandelpotet og saus laget på lammekraft og sort pepper.
Marit Evanger som jobber med utvikling i Rørosmat var godt fornøyd med rettene som Fagn hadde laget.
Reiselivssjef Tove R. Martens synes det betyr mye for Røros å ha Fagn på besøk.
Fagn laget også en hovedrett med reinsdyrs mørbrad fra Stensaas Reinsdyrslakteri, og desserten rognebærblad perfé.
Her er de to håndrettene som Fagn laget og serverte: