Serverer sild. Christine Sophie Juul Elven, Sara Holmberg og Connie Hjelmseth. Foto: Tove Østby

Inviterer til sildebord

Førstkommende lørdag, 6.april inviterer Erzscheidergården til sildebord. Kokk Sara Holmberg varter opp med forskjellige sildevarianter og sine egne oppskrifter. Det blir servert bl.a. sild med chili og ingefær og Matjesildtårta.

Silderettene blir servert med godt brød og tilbehør, og riktig drikke. For de som ønsker et alternativ til sild blir det servert lun leverpostei med bacon og sopp, røkt laks, varmrøkt sik og annet godt.

Erzscheidergården ønsker å vise frem maten som de lager selv. Dette er første gang Erzscheidergården har sildebord, men de håper at dette er noe som de kan gjøre litt oftere. Et sildebord eller andre tema med maten som lages på Erzscheidergården. De er kjent for frokosten som de lager selv, nå lager de også lunch og middag.

-Sildebordet er første steg, så ser vi hvordan det går. Deretter må vi utvikle det videre, Connie Hjelmseth ved Erzscheidergården.

Det er plass til 50 personer i spisesalen på lørdagens sildebord. Dersom det blir stor pågang blir det flere bordsettinger.

Sild er kanskje ikke det man først og fremst forbinder med Røros og fjellet, men ser man tilbake i historien så har også silda vært en viktig del av kostholdet i generasjoner. Tidligere ble silda transportert med hest og slede fra Trondheim for å selges og byttes mot andre varer under Rørosmartna’n.

Facebook
Twitter
LinkedIn