Martin Røsand er med å stifte lokallag. Tårnfalken er fotografert av Jan Ove Sorken.

Stifter lokallag

Mandag avholdes stiftelsesmøte for Norsk ornitologisk Forening, Røros lokallag. Det er allerede etablert et interimstyre for lokallaget, som består av Thorleif Thorsen, Petter Høsøien, Marit Heggseth Rønning, Hans Iver Kojedal og Martin Røsand.

Interessen for fugl er økende i Norge og Norsk Ornitologisk Forening har nå passert 10 000 medlemmer. Foreningen jobber bredt med fugleinteresse, fuglekunnskap og naturvernarbeid i Norge og er avhengige av aktive lokallag for å ivareta lokalkunnskapen.

– Dette er en viktig grunn til at vi nå etablerer et lokallag på Røros. I tillegg skal lokallaget blant annet være et møtested for fugleinteresserte på alle nivåer, jobbe for tilrettelegging for fuglekikking på aktuelle lokaliteter, bidra til kartlegging av lokale arter og gjennomføre faglige arrangmenter, sier Martin Røsand.

Stiftelsesmøtet vil avholdes i Gropa på Storstuggu mandag 25.mars kl 1900.  Generalsekretær i NOF Kjetil Aa. Solbakken og en representant fra NOF Trøndelag kommer for å snakke om organisasjonen. Etter stiftelsesmøtet vil Gunnar Borgos holde et foredrag om Lavskrika. 

Interimstyret for lokallaget består av Thorleif Thorsen, Petter Høsøien, Marit Heggseth Rønning, Hans Iver Kojedal og Martin Røsand.