Her planlegges de nye avdelingene ved Røros sykehus. Foto: Tore Østby

+ Stort gjennombrudd for sykehuset

Røros sykehus er i ferd med å få to nye avdelinger. De to nye avdelingene vil gi en kraftig økning i antall pasienter som behandles ved sykehuset. Også de to nye avdelingene vil fra starten bli bemannet av personell fra St. Olavs i Trondheim, men nå er både leger og sykepleiere på husjakt på Røros.

De to nye avdelingene som kommer er Endokrinologi og Gastrologi. Endokrinologi har fokus på Diabetes, hormonsykdommer og fedme, mens Gastrologi omhandler tarmsystemet.

Etter å ha kjempet mot nedleggelse i årevis, er sykehuset nå inne i en sterk positiv utvikling. Arbeidet til Jan Gunnar Skogås og de andre ildsjelene ved Røros sykehus er i ferd med å gi frukter.

https://vimeo.com/322224897

Ved Røros sykehus utføres kirurgi innen Ortopedi, Gynekologi, Øre Nese Hals, plastikk og tannbehandling. Det finnes spesialister som Anestesileger, Ortopeder, Gynekologer, Øre Nese Halsspesialister, Plastikkkirurger og tannleger. De to nye avdelingene kommer i tillegg til dette.

Røros sykehus har en lang og dramatisk historie. Det startet som et samarbeid mellom Røros-kommunene. Det historiske bildet henger oppe ved Røros sykehus.