Torsdag 30. Oktober kveld inviterte Rørosrein sine samarbeidspartnere til visningskveld Hagakoia. Rørosrein ønsket å gi sine samarbeidspartnere en opplevelse av det bedriften tilbyr – en kveld der de fikk kjenne på stemningen, smake på maten og oppleve det Rørosrein er stolte av å dele med sine gjester.
Kvelden startet med servering av varm gløgg rundt bålpannen. Etterpå var det lassokasting for gjestene før de tok turen inn i Hagakoia. På visningskvelden ble to nye ansatte presentert for gjestene. To utflytta rørosinger.
Nye ansatte
Rørosrein sin nye kokk, Milda Bach Moen, sto for kveldens tastingmeny, med nye retter som blir en del av neste års meny. Gjestene fikk servert to forretter, en hovedrett og to desserter. Det var blant annet brissel på hjemmelaget ristet toast, med syltet rødløk, allehånde tyttebær og en eplebassert saus til forrett. Rørosviddas Perle (mørbrad) med ovnsbakte grønnsaker, potet og en jevnet skysaus som hovedrett. Og tyttebærmuffins med pisket rørosrømme og trollkrem til dessert.

Milda begynte å jobbe hos Rørosrein i september. Hun er opprinnelig Rørosing og militærbarn som flyttet rundt omkring i landet. Milda har vært 25 år i Canada. Hun møtte mannen sin i Stavanger mens hun jobbet der. Hun har tre barn og er nå glad for å ha flyttet tilbake til fjellet.
– Å få lov til å komme og jobbe her med alle de fantastiske råvarene som finnes og få lov til å være med å utvikle litt nye ting og se at folk faktisk synes at det er bra, det er veldig givende, sier Milda Bach Moen.
I forbindelse med den nye menyen forteller Milda at det må prøves nye ting innimellom. Hun har kanskje et litt annet perspektiv siden hun har vært borte i så mange år. Hun lyst til å prøve litt nytt for å se.
– Rein er så allsidig. Vi glemmer liksom av det litt av og til. Når jeg da får lov til å leke meg med dette og prøve nye ting og nye ting virker, da er det gøy, sier Milda Bach Moen.
Silje Feragen er også nyansatt hos Rørosrein. Silje er født og oppvokst på Røros. Hun har utdannelse fra reiseliv og har jobbet innen reiseliv hele livet. Blant annet har hun jobbet hos Røros Hotell. Flyttet til Oslo og jobbet der. Nå har Silje flyttet hjem til Røros og begynt å jobbe hos Rørosrein som administrasjonsleder med hovedoppgave koia.
Silje Feragen var godt fornøyd med visningskvelden.
– Det var en kjempefin og begivenhetsrik kveld, sier Silje Feragen.
Underholdning
I løpet av kvelden var det underholdningsinnslag med Maajja-Krihke Bransfjell og Milla Meerke Bransfjell som joiket. Kvelden ble avsluttet med gode historier og felespill av Magne Haugom.
Gjestene var både mette og fornøyde når de gikk ut døren. Silje Feragen forteller at det var fine tilbakemeldinger både på maten, stemningen, atmosfæren og hva de har fått til.
– Det er godt å høre da. Vi er et ganske nytt team, ihvertfall jeg og Milda, vi er helt nye her. Så det at vi har fått i land denne kvelden det har vært veldig trivelig og at det var fornøyde gjester, sier Silje Feragen. Nå går det mot julebordsesong i koia.
Generalbesøk
En av torsdagens gjester var Lillian Sandnes som er martnasgeneral og julemarkedsgeneral. Sandnes var meget fornøyd med kvelden.
– Jeg er helt overveldet. Snakk om å levere over forventning. Det er så artig for oss som selger Røros at vi får lov til å oppleve slikt selv. Det blir så mye enklere å selge og så blir vi så stolte. Det de serverer her både i mat, musikk og det de sier det mener de fra hele seg. Det er så gjennomført fra A til Å, sier Lillian Sandnes.
Lillian Sandnes sier hun har anbefalt Hagakoia for gjester som kommer til Røros tidligere også, men hun kommer i hvertfall til å gjøre det etter visningskvelden. Det er mye enklere å selge inn når man har opplevd det selv.
– Tenk at i gangavstand fra sentrum så har du slike unike opplevelser. Det samspillet vi har på Røros betyr alt, sier Sandnes. Det er slike kvelder som visningskvelden som skaper minner og som gjør at gjester kommer tilbake til Røros. Man selger ikke bare ei seng, man selger hele opplevelsen.
For ordens skyld artikkelforfatter Tove Østby har noen ganger arbeidet som servitør i koia.








