Kjøkkensjef ved 1897 Martin Halberg. Foto: Tore Østby

Møter sommeren med ny meny

I 1897 ble det bygd et hotell på tomten til den gamle skysstasjonen ved jernbanestasjonen på Røros. Da bygde Anna Fahlstrøm nytt hotell på tomten mot jernbanen. Siden da har det vært hotelldrift der kontinuerlig. Det siste året er det gjennomført et stort renoveringsprosjekt ved Bergstadens Hotel, og gründeren er æret med at den nye hotellrestauranten har fått navnet 1897.

Nå står sommeren og en ny høysesong for døra, og kjøkkensjef Martin Halberg har satt opp en ny sommermeny. Den 24 år gamle kjøkkensjefen flyttet fra Tynset til Røros i 2017. Da startet han som lærling på Røros hotell og tok fagbrev i 2019. Etter det har han vært kokk på Grillhuset, lunsjkokk på Trygstad bakeri, og kokk ved Vertshuset i to perioder, før han ble ansatt som kjøkkensjef på 1897. Kjøkkensjefens ambisjon er å gi gjestene fine matopplevelser i Restaurant 1897.

Ny sommermeny på 1897

Til slutt i innslaget så vi Sivert Tveråen presentere to av dessertene. I innsalget så vi Tereza Rousová servere Røye Sashimi.

Røye Sashimi. Foto: Tove Østby
Forrett: Oksehale Ravioli. Foto: Tove Østby
Brassert tørrmodnet høyrygg. Foto: Tove Østby
Stekt steinbit. Foto: Tove Østby
Jordbær. Foto: Tove Østby
Tre oster fra Trøndelag. Foto: Tove Østby