Mette Marit tok seg tid til å snakke med mange av de som hadde møtt opp på Røros stasjon i dag. Foto: Tore Østby

Mette-Marit sjarmerer Røros

Like etter klokken 15 i ettermiddag rullet årets lengste passasjertog inn på Røros stasjon. H.K.H. Kronprinsesse Mette-Marit er på tur med Litteraturtoget, og Røros er endestasjon på turen for denne gang.

Små og store hadde møtt opp på jernbanestasjonen for å ønske H.K.H. Kronprinsessen, mange av dem med flagg i hånda. Kronprinsessen tok seg tid til å hilse på og snakke med mange av dem. Etter å ha snakket med de fremmøtte på perrongen en stund, forflyttet kronprinsessen og hennes følge til Røros bibliotek. Saken fortsetter under videovinduet.

H.K.H. Kronprinsesse Mette-Marit intervjuet av Tore Østby

Mens Litteraturtoget står på Røros stasjon 12. juni, er det mulig å besøke bibliotekvognen med deler av Kronprinsessens private boksamling fram til klokka 17.00.

Med seg til Røros har kronprinsessen en av Frankrikes mest omtalte forfattere, Virginie Despentes. Onsdag kveld blir det forfattersamtale med Virginie Despentes, Wenche Mühleisen og H.K.H. Kronprinsessen. Arrangementet foregår på Storstuggu, og er gratis og åpent for alle. Arrangementet foregår på engelsk.