Galåvolden Gård er en av tre Trønderske bedrifter som har fått tildelt spesialitetsmerket.
– Trøndelag fortsetter å befeste sin posisjon som Norges fremste matregion, det er disse tre produsentene et meget godet eksempel på, sa Nina Sundqvist, administrerende direktør i Stiftelsen Norsk Mat. Hun delte ut Spesialitetsmerket for unik smak under Det Store Festmåltidet i Trondheim Spektrum.
Lørdag 5. november var det duket for festmåltid i Trondheim Spektrum, for å feire
at Trondheim og Trøndelag har status som europeisk matregion i 2022. Under
middagen ble det tildelt Spesialitetsmerket til både mat og drikke fra Trøndelag.
– Å tildele Spesialitet til så vidt forskjellige produkter som Grævfisk fra
Lierne, Gardsrømme fra Per-Hansagarden og Røros Eggelikør fra
Galåvolden der fellesnevneren er kvalitetsråvarer, realt håndverk og lidenskap
for smaksopplevelsen viser at Trøndelag har lokalmatprodusenter som absolutt
fortjener hederen Spesialitet for lokalmat i særklasse, sa Sundqvist under
tildelingen.
Arrangementet var et samarbeid mellom Næringsforeningen i
Trondheimsregionen, Trondheim Spektrum, European Region of Gastronomy og
Trondheimsregionen.
Representanter for de tre lokalmatprodusentene var til stede og tok stolt imot
diplomer og gode ord for sine produkter. Alle produktene er vurdert av en
matfaglig jury.
Røros Eggelikør fra Galåvolden Gård
– Vi lager eggelikøren på ekstra gule og smakfulle eggeplommer fra egne høner.
Vi er spesielt stolte av at den lages på håndverksmessig vis på gården, og at den
er den eneste norske eggelikøren på markedet, sier Ingulf Galåen.
Røros Eggelikør en 100% norskprodusert eggelikør. Likøren tilvirkes av
eggeplommer og norsk brennevin fra Hoff på Gjøvik.
Fagjuryens begrunnelse: Røros Eggelikør har en ekte, klar gulfarge og en fyldig
konsistens. Aromaen preges av egg og søtlige toner med et hint av vanilje.
Smaken er rik og fyldig med en varmende fornemmelse av godt integrert alkohol.
Fakta om Spesialitet
Spesialitet er et offisielt norsk informasjonsmerke som tildeles lokalmat- og
drikke. For å få dette merket må produktet være basert på gode norske råvarer,
det må gjerne være laget etter lokale oppskrifter, og produktet må godkjennes av
en fagjury med høy kompetanse. Juryen ledes av Harald Osa.