Galåvolden Gård er i finalen med Små Marengsbunner fra Røros og RørosIs Fløteis med multer, Rørosbakern er i finalen med Røros Knekks spelt og havsalt, og Rørosmeieriet er i finalen med Økologisk Røros Yoghurt Blåbær. I tillegg er det flere andre trønderske produkter i en finale, som domineres av Trøndelag.
På grunn av pandemien blir ikke årets priser delt ut i et stort festarrangement, men i en digital TV-produksjon, som sendes på Matkanalen torsdag kveld.
Daglig leder Det Norske Måltid, Kristin Austigard, er imponert over det produsentene i den nyutnevnt regionen for gastronomi utretter.
Her er alle finalistene i Det Norske Måltid:
Årets drikk
100% Aroma – Alde, Vestland
Eplemost Discovery – Fiskum fruktpresseri, Viken
Sprudlande bringebær limonade – Balholm, Vestland
Årets ost
Blå – Hitra gardsmat, Trøndelag
Holtefjell XO – Eiker gardsysteri, Viken
Ung Grotteost – Hitra gardsmat, Trøndelag
Årets grønne
Aprikos – Sogn Frukt og Grønt, Vestland
Hvasserasparges – Brødrene Freberg, Vestfold og Telemark
Moreller– Helgøyfrukt, Rogaland
Årets sjømat
Fersk Skatefilet – Domstein sjømat avd. Stavanger, Rogaland
Krabbeklør, gigant – HitraMat, Trøndelag
Trollgodt – Frisk Fisk, Agder.
Årets kjøtt
Tørrmodnet Filetkam av økologisk frilandsgris – Nyyyt, Rogaland
Ytrefilet– TTmeat, Rogaland
FlatIron Filet av kalv – Melleby Gård, Viken
Årets søtsak
Tindved – Trondheim sjokolade, Trøndelag
Hasselnøtt pålegg – Sirkus Renaa Fabrikken, Rogaland
Små Marengsbunner fra Røros – Galåvolden gård, Trøndelag
Årets meieriprodukt
Ryfylkeyoghurt naturell – Ryfylke gardsysteri, Rogaland
RørosIs Fløteis med multer – Galåvolden gård, Trøndelag
Økologisk Røros Yoghurt Blåbær – Rørosmeieriet, Trøndelag
Årets bakst
Melkeloff – Klemmetsrud gårdsbakeri, Viken
Røros Knekks spelt og havsalt – Rørosbakern, Trøndelag
Havremarvkjeks – Lykkemat, Trøndelag
Årets øl
Banana Milkshake IPA – Mack Mikrobryggeri, Troms og Finnmark
Braut Shake IPA – RYGR brygghus, Rogaland
Havblikk lys og frisk – Kinn bryggeri, Vestland
Årets sjømat foredlet
Gravet Laks – Garnviks røkeri, Trøndelag
RøktØrret – Garnviks røkeri, Trøndelag
Tradisjonelleinerrøykt svanøylaks – Svanøylaks, Vestland
Årets kjøtt foredlet
Hickory Babyback Ribs – A.Idsøe, Rogaland
Kaldrøkt pinnekjøtt av Fjellam frå Ryfylke – A.Idsøe, Rogaland
PASSE spekepølse av frilandsgris med fennikel – Ask gård, Viken
Årets grønne foredlet
Ramsløk pesto – Litlestøl…det lille ville, Rogaland
Plommesyltetøy – Nyhuus gard, Vestfold og Telemark
Herr Brun`s Sorte Dråper – Topp Sopp, Rogaland
Årets sider
57/2 Brudeferd – Store Naa Siderkompani, Vestland
Drengen – Hardangerbonden, Vestland
Svans – Alde, Vestland