Eggen Gardsysteri har hatt stor suksess, og bidratt sterkt til å løfte Rørosmat den siste tiden. Først ble det gull til både Fjellblå og Rørosblå under oste-NM, så ble det sølv til Fjellost og Fjellblå samt bronse til Rørosblå i World Cheese Awards.
Det er utrolig moro at et lite ysteri med fire ansatte i ei lita norsk bygd med 500 innbyggere får medalje for alle tre ostene som er sendt inn til WCA. Det er også kjempegøy at 20 andre norske oster fikk medalje, sier Marius Eggen ved Eggen Gardsysteri.
Eggen Gardsysteri ble etablert i 2001 av Liv og Ola. Ysteriet er bygd vegg i vegg med fjøskjøkkenet på gården. Mjølka pumpes direkte fra mjølktanken og over i ystekaret. Mjølka pasteuriseres før den blir til Fjellost, Fjellblå, Eggen spesial, Fjellgo’ og salatost. I tillegg lages det noen lokale tradisjonsprodukter som gubb og mølske. Det legges stor vekt på håndtverket i osteproduksjonen.
Produksjonen har vært økologisk godkjent siden 2001. I tilknytning til ysteriet er det en liten gardsbutikk som er åpen om sommeren. Mesteparten av produksjonen selges gjennom Rørosmat.