Det ble gull til Rørosblå og Fjellblå fra Eggen Gardsysteri AS, under NM i Ost i dag. NM i Ost skal synliggjøre mangfold innen norsk ost overfor dagligvare og HoReCa, gjennom bedømmingen får deltakerne tilbakemelding på osten sin. I dag har det vært finale og prisutdeling. En hovedjury kåret årets beste ost fra scenen.
I morgen blir det arrangert NM i Ost festival i Mathallen. Det blir NM i Ost-telt i regi av COOP Mega og TINE i samarbeid med Norsk Gardsost, ostequiz og aktiviteter på serveringsstedene i Mathallen.
Garden Eggen ligger i Vingelen. Eggen Gardsysteri drives av Liv Bjørnstad og Ola Eggen, som produserer ost av økologisk mjølk i eget gardsysteri.
Mjølka kommer fra gårdens egne kyr. Om sommeren er kyrne på setra og beiter på frodig fjellbeite. Setra ligger opp mot Nonsvola ca. 900 m.o.h. og i randsona av Forollhogna Nasjonalpark. Mjølka fraktes da ned til garden, en til to ganger i uka, til foredling.
Fjøset, fjøskjøkkenet, ysteriet og butikken ligger vegg-i-vegg, noe som bidrar til kort transport av mjølka og dermed god kvalitet. Eggen Gardsysteri er en av medlemmene i Rørosmat.