Valgjerd Svarstad Haugland er styreleder for Vinterfestspill i Bergstaden på 12. året. Foto: Statforvalteren i Oslo og Viken

+ Kjære Abid!

I 2002 åpnet Kulturminister Valgerd Svarstad Haugland Vinterfestspill i Bergstaden. Siden da har både dronning og flere andre kulturministere gått i hennes fotspor som festspillåpnere. Valgjerd Svarstad Haugland, som nå har vært styreleder i Vinterfestspill i Bergstaden i siden 2009, har tatt pennen fatt og skrevet «Kjære Abid!». Invitasjonen til å åpnet Vinterfestspill i Bergstaden 2021 er under vurdering i Kulturdepartementet.

Foto: Ilja C. Hendel/Kulturdepartementet

Vinterfestspill i Bergstaden var det første store arrangementet i Norge, som ble avlyst for å hindre spredning av covid 19. Utviklingen de nærmeste ukene vil være avgjørende for å det blir Vinterfestspill i år. Mye er uklart også i Kulturdepartementet, som nå administreres fra forskjellige hjemmekontor.

Årets Vinterfestspill i Bergstaden er planlagt å foregå 18.-21. mars 2021. Abid Raja er invitert til både å åpne arrangementet, og til å være til stede under flere av konsertene.