Mandag starter servering av varm lunsj ved ungdomstrinnet ved Røros skole. Dette er et varmmatprosjekt som pågår i ukene 5, 6 og 7. Elevene vil i til sammen ti dager de neste tre ukene få servert et varmt måltid i lunsjen.
I uke 5 vil de få servert mat hver dag. I uke 6 får de mat mandag, tirsdag og fredag. Og i uke 7 får de mat mandag og tirsdag. De skal de unge ta med matpakke som vanlig.
– Menyen er prøvd ut på andre ungdomsskoler, og elevene har likt maten godt! For at dette skal være effektivt og gjennomførbart, så baseres det på grytemat. Menyen består av fem retter som hver serveres to dager i perioden: grønnsakssuppe, havregrøt, fiskegryte, gulrot- og ingefærsuppe og taco sin carne (Taco uten kjøtt). Rekkefølgen er ikke helt bestemt, men vi starter med grønnsakssuppe på mandag. Elevene får nærmere beskjed om hva de får servert, dagen før. Vi gleder oss! sier leder ved ungdomstrinnet, Bodil Moseng til Rørosnytt.
Elever på trinn 9 deltar i tilberedelse og servering og har dette som en del av faget mat & helse.