Både Rørosbaker´n og Galåvolden gård var i finalen i årets utgave av Det Norske måltid. Finalen i den 12. utgaven av «Det norske måltid forgår på Clarion Hotel Energy i Stavanger i kveld. Både i kategorien bakst og i kategorien meieriprodukter ble andre vinnere ropt opp. Vinneren av årets bakst ble et produkt bygd på samme ide som Knekks fra Rørosbaker´n, Ølkjeks på boks fra Ringnes Brygghus. Knekks er en takkestekt, krysning mellom kjeks og knekkebrød bakt på mesk (korn etter brygging av øl) fra Røros Bryggeri.
Galåvolden gård var også i finalen med RørosIs Tjukkmjølksis med tyttebær, men nådde ikke helt opp denne gangen. Vinner av Årets meieriprodukt ble Rømme fra Avdem gardsysteri i Lesja i Innlandet.
Det Norske Måltid reiser årlig landet rundt for å gjennomføre konkurransens juryeringer. I 2019 var første juryrunde i Stavanger i slutten av august. Dommere vurderte og kåret delfinalistene i konkurransen. I september ble det gjennomført delfinaler i Oslo, Nordkapp, Kristiansand og Utskarpen i Nordland. På den nasjonale reisen ble det kåret 40 finalister fordelt på 13 kategorier. Etter «Det norske måltid» 2019, sitter lokalmathovedstaden Røros igjen med to finalister, men ingen vinnere.