Vaida Banceviciene var til stede da Planutvalget sa ja til hennes planer om etablering av apotek på Hagaen. Foto: Tore Østby

Fikk grønt lys for apotek på Hagaen

Klagebehandlingen i Formannskapet i dag endte med grønt lys for etablering av apotek i lokalene til Fagmøbler på Hagaen. Til slutt ble klagen tatt til følge med 4 mot tre stemmer. Arbeiderpartiet, Senterpartiet og Høyre stemte for. SV og Røroslista stemte for avslag. Veddtaket var i samsvar med Rådmannens innstilling.

SV la fram et forslag om å si nei til etablering av et apotek på Hagaen. Han begrunnet dette med vedtektene i reguleringsplanen om å ha handelen i sentrum. Bjørn Salvesen (SV) sa i Formannskapet at dette ikke skal uthules gjennom å gi dispensasjoner. Salvesen ønsket at strategien for plassering av handel i Røros til reguleringsplanarbeidet. Arbeidet med en ny sentrumsplan er i gang, og målet er å behandle den i høst. Områdeplanen i kommuneplandelen er også i gang, men det er ikke klart når den er klar for politisk behandling.

Reidun Roland (Rl) støttet SVs forslag. Roland etterlyste prinsippfasthet i forhold til kommunens reguleringsplaner.

Ordfører Hans Vintervold viste til innspill fra legene, og administrasjonens utredning, og gikk inn for å gi dispans. Vintervold mente etableringen faller godt inn under planene som er lagt for området. Kari Reiten (H) var den eneste som stemte for å tillate etablering av apotek på Hagaen da saken ble behandlet første gang. Hun hadde ikke endret mening. Det hadde Guri Heggem (Sp). Hun la vekt på praktiske utfordringer rundt det å ha apotek i gatene.

Reidun Roland (Rl) signaliserte at det kan være aktuelt å anke vedtaket til Kommunestyret.

Domus teaser