OD – komiteen ved Røros vgs består av: ( Fra venstre) Julia Rian, Victoria Sandnes, Naimi Renander Bransfjell, William Wessel Dahl og Kristoffer Simonsen Hjertmoen

Operasjon dagsverk

RS Servicenter
Domus teaser

Pressemelding fra OD-komiteen på Røros

Elevene ved Røros vgs skal også i år delta på Operasjon Dagsverk.(OD)  I år går pengene til ungdom i Sør Afrika. Sør Afrika er et av landene i verden med størst forskjell på fattig og rik. OD jobber for at ungdom i hele verden skal få muligheter til utdanning og et bedre liv. Elevene ved Røros vgs har valgt en egen OD komite som har ansvaret for planlegging  og gjennomføring av internasjonal dag og selve OD dagen som gjennomføres 22.10.21.

Operasjon Dagsverk er Norges største solidaritetsaksjon av, med og for ungdom. Ungdommene  jobber for en bedre verden ved å sette global urettferdighet på timeplanen. Det er ambisiøst, men verden endres ikke på én dag, den endres en dag av gangen.

Røros vgs starter årets solidaritetsaksjon litt tidligere enn den nasjonale OD dagen som er 04.11.21. Bakgrunnen for dette er at ungdomskolen og videregående skole ikke skal kjempe om de samme arbeidsplassene. 04.11 vil ungdomsskoleelevene gjennomføre OD.

Røros vgs oppfordrer alle bedrifter om å ta imot ungdommene, gi dem mulighet til å jobbe et dagsverk for å hjelpe ungdom i Sør Afrika som ikke har det like godt som oss på Røros vgs. Minimumsbeløpet for et dagsverk er kr 400,-.