Vi feirer en digital 17. mai

Pressemelding fra Røros kommune

Det planlagte programmet for årets nasjonaldag er avlyst på grunn av det pågående smitteutbruddet i regionen vår. Det betyr at feiringen også i år blir ganske annerledes enn ved vanlige år. Selv om det meste er avlyst, har vi heldigvis digitale alternativer og noen smittefrie aktiviteter det går an å være med på! 

Syng sammen klokka 12.00

En av de aller beste tingene å gjøre for å kjenne på fellesskap, er faktisk å synge! Etter salutten fra festningsverkene i Oslo oppfordrer vi derfor alle til å bli med når hele landet synger Ja vi elsker av Bjørnstjerne Bjørnson og Rikard Nordraak. For å få skikkelig sving på sangen, hva med å synge sammen med et drivende dyktig orkester som Forsvarets stabsmusikkorps?

Her har du teksten til det første og mest kjente verset i sangen:

Ja, vi elsker dette landet
som det stiger frem
furet, værbitt over vannet,
med de tusen hjem.
Elsker, elsker det og tenker
på vår far og mor,
og den saganatt som senker
drømmer på vår jord.
Og den saganatt som senker
drømmer på vår jord.

17. maifilm

Årets 17. maikomite for bergstaden har laget en 17. maifilm til årets feiring. Her kan du blant annet se kulturinnslag, hurrarop fra skolene og årets 17. maitale av 7. trinnselever ved Røros skole.

Filmen legges ut klokken 13.00 på nasjonaldagen, og kan sees her: 17. mai 2021

Gå i tog i Minecraft

I år kan du bli med og gå i et garantert smittefritt tog – i dataspillet Minecraft! Røros kommune har sitt helt eget tog som har avgang klokken 15.20. Se mer her om hvordan du kan bli med: Gå i 17. maitog i Minecraft!

Flagget heises!

Selv om det ikke blir tog i gatene, blir det både pyntet og heiset flagg i kommunen vår.

Vi håper det blir en fin feiring i de mange hjem til tross for situasjonen.