Historisk bilde av Formannskapet 7. mai 2020, samlet for første gang etter nedstenging på grunn av truende pandemi. Foto: Tore Østby

+ 1000 inviteres til innbyggerpanel

Nesten en femdel av Røros kommunes innbyggere inviteres til å melde sitt kandidatur til et innbyggerpanel for kommunen. Panelet skal til slutt utgjøre 30 personer, og hvem som får plass av de som takker ja til invitasjonen, avgjøres ved loddtrekning.

Innbyggerpanel skal bidra til større engasjement blant innbyggerne, å bedre kvaliteten på avgjørelsene ved å få frem flere perspektiv, og samskaping for bedre utnyttelse av ressursene i lokalsamfunnet.

Dette ble enstemmig vedtatt i Formannskapet i dag:

  1. Røros kommune oppretter et digitalt innbyggerpanel som skal fremme innbyggerdialog og innhente innbyggernes synspunkter i utvalgte saker og/eller problemstillinger vedtatt av kommunestyret.
  2. 1000 innbyggere i kommunen mottar en invitasjon til å være med i panelet. Invitasjonene sendes ut basert på et eksternt uttrekk som skal sikre mangfold blant innbyggerne. Ved flere enn 30 interesserte, utføres det en loddtrekning som ytterligere skal sikre mangfoldet i panelet.
  3. Panelet sitter for to år av gangen.
  4. Kostnad for uttrekk dekkes over konto: fellesutgifter, ansvar 1103.
  5. Det opprettes en egen portal for panelet, i tillegg til en informasjonsside påkommunens nettside.
  6. Kommunedirektøren gis myndighet til å gjøre nødvendige tilpasninger underrekrutteringen av panelet.
  7. Ordningen evalueres i Formannskapet etter at panelet har behandlet de fem første sakene.