Lederne for Frelsesarmeen Røros, Kari Melby og Berit Kristiansen. Foto: Tove Østby

1000 gevinster

Hos Frelsesarmeen Røros har det vært en tradisjonell Rørosmartnan med kjinnbytte, lynlotteri og gode kaker i kakedisken. Mye folk har vært innom i løpet av martnasdagene.

https://vimeo.com/392660190
Lederne i Frelsesarmeen Røros, Kari Melby og Berit Kristiansen.

– Det er veldig artig for det er så god stemning. Folk har kommentert at vi er så rause. Da mener de nok det at de får påfyll på kaffen, og påfyll på suppen også. Vi synes det er en veldig god tilbakemelding å få, sier Berit Kristiansen, som er en av lederne ved Frelsesarmeen Røros.

Det er en tradisjon hos Frelsesarmeen Røros med kjinnbytte og kafé i martnan.

Frelsesarmeen Røros. Foto: Tove Østby

– Det har det vel alltid vært, fra Frelsesarmeen på Røros begynte å ha åpnet under martnan så har kjinnbytta vært noe av det som de fleste husker på. Ser voksne folk kommer inn som barn, og skal ha lodd på kjinnbytta. Ungene de følger opp. Lærer av generasjonene før seg. Det er en vakker tradisjon, sier Kari Melby som også er leder for Frelsesarmeen Røros. De kan ikke bytte farge på loddene, de må være røde.

I år var det 1000 gevinster i premie på kjinnbytta. Det er mange strikkede sokker, men det var også mye annet fint.

– Folk er kjempehyggelige, både butikkene på Røros, andre som vi spør. Og folk som kommer med ting som de har laget til martnan. Veldig hyggelig. Veldig bra, sier Berit.

Kafédisken var fylt opp med suppe, vafler, kaker og horn med ost og skinke. For å få til driften under martnan har Kari og Berit gode hjelpere. Noen kommer langveisfra og har vært på Røros hele uken. De er 10 stykker som har bodd på huset. Noen kommer fra Trondheim og hjelper til en dag.

– Men vi er veldig stolt og glade for at vi de siste årene har mange gode hjelpere som tilhører Røros. Det er kjekt. Så kjøkkenet klarer seg helt alene med Rørosfolk, og det er veldig flott, sier Berit.

Hver dag kl 13 har det vært allsang-stund hos Frelsesarmeen, et lite ord for dagen og en velsignelse som blir gitt ut.

– Det viser seg at folk setter veldig stor pris på det lille kvarteret. Mange kommer innom bare for å være med på det også.

Foto: Tove Østby

[metaslider id=»112004″]

Facebook
Twitter
LinkedIn