En av grunnpilarene i suksessen for lokalmat fra Røros, er den gode kontrollen miljøet har på matkvalitet. Det er det Matråd analyse og rådgiving som står i spissen for. Bedriftene som ble etablert av tidligere Tineansatte, feirer i år sitt 10-årsjubileum.
Det var stor aktivitet i laboratoriet da Rørosnytt besøkte jubilanten.
Matråd AS er en kompetansebedrift innen næringsmiddel og vann. Bedriftens visjon er å bidra til god matkvalitet gjennom analyse og rådgiving. Matråd utvikler kvalitetssystemer i tett samarbeid med sine kunder, og skreddersyr analyseopplegg for hver enkelt basert på HACCP analysen. Laboratoriet ligger i Havsjøveien industriområde.
Bedriften ble etablert i 2011 av Birgit Nygård og Jorund Brynhildsvoll. Selskapet har 4 ansatte, som analyserer, både næringsmiddel- og vannprøver.
Matråd AS er Miljøfyrtårn-bedrift.
Matråd AS tilbyr
- Oppbygging/vedlikehold av kvalitetssystem som er tilpasset din virksomhet
- Tolkning av lover og forskrifter
- HACCP analyse
- Interne revisjoner
- Kunnskapsoverføring – kursing av medarbeidere
- Mikrobiologiske analyser av næringsmidler og vann
- Fysikalske/kjemiske analyser av drikkevann