Widerøe inngår samarbeid med Norwegian

Foto: Tore Østby

Det er inngått en interline-avtale mellom Norwegian og Widerøe. Det utvider flytilbudet fra Røros. Når avtalen trer i kraft blir det mulig å kjøpe flybilletter fra Røros, der den første delen går med Widerøeflyet til Oslo, og den andre delen går videre på et Norwegianfly.

Norwegian skriver i en pressemelding at flygingene i første omgang kun vil kunne kjøpes via Widerøes kanaler, og at dette vil lanseres i første halvdel av mars.

Kommunikasjonssjef Lasse Sandaker-Nielsen i Norwegian opplyser at samarbeidet foreløpig ikke omfatter utenlandsruter, og at Norwegian jobber med å implementere den tekniske løsningen som kreves for at man også kan bestille turer med Widerøe via Norwegian. Når det er på plass blir det mulig å kjøpe billetter fra alle flyplasser der Norwegian har flyvninger, til Røros.

– Avtalen mellom Norwegian og Widerøe bidrar til økt konkurranse på det norske innenriksmarkedet. Det betyr at de reisende får flere valgmuligheter, større fleksibilitet, kortere reisetid og ikke minst tilgang til lavere priser. Nå kan den reisende for eksempel fly med Norwegian til Trondheim og videre ut i kortbanenettet uten å måtte betale dobbel passasjeravgift, sier kommersiell direktør Thomas Ramdahl i Norwegian. 

Samarbeider også med SAS og Finnair

Widerøe har tradisjonelt sett samarbeidet tett med SAS gjennom en interline-avtale, men Widerøe har i senere tid også inngått et samarbeid med Finnair og nå altså Norwegian.

– Widerøe jobber uavbrutt med å bedre flytilbudet for våre kunder ute i Distrikts-Norge. Avtalen med Norwegian gjør at kunden får flere reisealternativ å velge mellom. I sum vil dette gi et bedre tilbud, så dette blir bra for Widerøes kunder, sier Christian Skaug, direktør Network & Pricing i Widerøe.

Knut Morten Johansen, kommunikasjonssjef i SAS avkrefter at dette vil ha noe å si for deres samarbeid med Widerøe.

– Dette er den samme avtalen vi har med Widerøe. Det mest overraskende har jo vært at Norwegian inntil nylig har valgt å ikke inngå slike samarbeid, sier Johansen.