Viser teknologiske muligheter til lokalt næringsliv

Hanne Kristin Stenmo, Avdelingsleder i SpareBank 1 Regnskapshuset og Tor Magne Stinussen, Regiondirektør i SpareBank 1 Regnskapshuset.

Sparebank 1 Regnskapshuset SMN AS har sendt ut pressemelding angående Morgendagen 2018. Dette er et arrangement som arrangeres på over 30 lokasjoner. Her på Røros foregår arrangementet er den 20. september. i Storstuggu. Dette er et gratis arrangement.

Her er pressemeldingen fra SpareBank 1 Regnskapshuset i Røros:

Regnskapsbransjen er i endring. Økt digitalisering og større muligheter for automatisering og forenkling betyr bedre løsninger for kundene. Moderne løsninger legger også til rette for økt sentralisering i bransjen. Men mens noen kjeder bygger ned den lokale aktiviteten, velger andre å bygge den opp.

Avdelingsleder på SpareBank 1 Regnskapshuset i Røros mener at sentralisering ikke er veien å gå. – Vi har klokketro på lokalt nærvær! Det gir oss et mye rikere innblikk i hverdagen til bedriftene, og den innsikten gir oss mer kompetanse til å rådgi kundene, sier hun. De ønsker å se et yrende lokalt næringsliv, og mener at det å være der kundene holder til er avgjørende. – Vi ønsker å bidra til mer fart i næringslivet i Røros, Holtålen, Tydal og Os. Lykkes kundene våre, lykkes også vi, fortsetter hun.

De nyeste teknologiske løsningene gjør det enklere for kunder og regnskapsbyrå og samarbeide, og samtidig er det lettere for næringslivet å gjøre flere av regnskapsførerens tradisjonelle oppgaver selv. Samtidig går utviklingen raskt, og det er ofte store ressurser som kreves for å holde tritt med nye aktører med nye gode ideer. Hanne Kristin Stenmo er klar over utviklingen. – Vi har ressurser til å henge med, men vi tror ikke folk går av moten. Det aller viktigste er å vite hva kunden trenger og ønsker, og da må vi være der kundene er. Vi har ungene i samme fotballag og handler på samme nærbutikk som kundene. Det gjør oss i stand til å følge det lokale næringslivet tett, fortsetter hun

Hanne Kristin Stenmo mener at deres bidrag til det lokale næringslivet skal være noe mer enn å føre bilag å produsere årsoppgaver. – Vi ønsker gi gode råd om økonomisk styring, vise fram de moderne løsningene som finnes i markedet og fortelle kundene hva de må gjøre for å ta det i bruk, forteller hun.

I høst har Regnskapshuset over 30 arrangementer på blokka nettopp for å forenkle hverdagen til bedriftsledere. Der tar de opp aktuell tematikk og viser fram teknologi som kan fjerne plunder og heft for bedriftslederne, enten de er bonde, gründer, butikkeier eller baker. – Arrangementet er gratis, og vi spanderer en kopp kaffe og noe å bite i for de som kommer, avslutter Hanne Kristin Stenmo.