Viktig dag for Vinterfestspill og Elden

Stiftelsen Elden har søkt om 150,000, og Vinterfestspill i Bergstaden om 200.000,- kroner i årlig tilskudd fra fylkeskommunen. I dag behandler Hovedutvalg for kultur søknadene i sitt aller første møte i historien. Vedtaket Fylkeskommunen gjør, vil avgjøre størrelsen på tilskuddet både for 2017 og 2018.

Foto: Trine L. Hagan

Musikkteatret Elden har fått et nytt profesjonelt kunstnerisk team for 2018 bestående av regissør Catrine Telle og musikalsk leder Skjalg M Raaen samt koreograf, scenograf, kostyme, lys og lyd. 5 profesjonelle skuespillere og 6 profesjonelle musikere i tillegg til 120 frivillige aktører på scenen og 250 bak scenen muliggjør det dramatiske stykket om da svenske soldater inntok Trøndelag i 1718/1719. Omlag 12 000 publikummere ser forestillingen hvert år, heter det i søknaden fra stiftelsen Elden.

Christoph Hartmann er kunstnerisk leder for Vinterfestspill i Bergstaden 2018.

Vinterfestspill i Bergstaden-«Den femte årstid»-er en kammermusikkfestival mønstrer de beste nasjonale og internasjonale artister i mars hvert år. I 2018 dagene er det Vinterfestspill 15.-18. mars.

– Formålet er å fremme interesse for kammermusikk og arrangere en kammermusikkfestival i Røros Bergstad; sentrum i en region som ellers har få slike tilbud, heter det i søknaden fra Vinterfestspill i Bergstaden.

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest