En midtsommernattsdrøm Ingvild Holthe Bygdnes, Ester Marie Grenersen, Jo Adrian Haavind, Nader Khademi, Eldar SkarHenriette, Faye-Schjøll, Hanne Skille Reitan, Helle Haugsgjerd og Ine Wilmann Foto: Fredrik Arff

Verdens mest spilte komedie til Røros

Verdens mest spilte komedie er ute på turné med Riksteatret til 50 steder i landet. Lørdag 23. april kommer Riksteateret til Storstuggu med forestillingen «En Midtsommernattsdrøm». På rollelisten står flere skuespillere som også medvirker i flere aktuelle TV- og filmproduksjoner.

I 2016 er det 400 år siden William Shakespeares død. «Shakespeare400» vil bli markert verden over med teateroppsetninger, filmpremierer, utstillinger, seminarer og omfattende tilbud til voksne og unge. I Norge venter flere store Shakespeare-oppsetninger på flere av landets teatre. Felles for dem alle er at de settes opp av unge regissører med et nytt blikk på Shakespeare.

William Shakespeare skrev En midtsommernattsdrøm i slutten av 1590-årene. Komedien som fremdeles er et av hans mest elskede skuespill ble angivelig fremført for første gang i de mest dannede omgivelser: et adelig bryllup, med dronning Elizabeth I til stede. I lett versemål forviklet parene seg i stykket frem til forsoning og bryllup, samme seremoni som gjestene hadde vært vitne til tidligere på dagen. Skogen i skuespillet er et vakkert sted, der alver danser i måneskinnet og en frodig, britisk flora spruter frem. Men som ofte når naturen er involvert, er det noe mørkere som ligger under. Det er krefter i spill som ikke nødvendigvis bringer frem det beste i hovedpersonene.

Når multikunstneren og regissøren Jo Strømgren setter opp denne berømte klassikeren for Riksteatret, har han hatt fått med seg «Fjerdeklasses produksjoner» – et ungt og friskt ensemble som gikk på samme kull på Teaterhøgskolen. På rollelisten står Ine Marie Wilmann (aktuell i filmen om Sonja Henie), Nader Khademi (medvirker i Mammon på NRK), Eldar Skar (Okkupert på TV2), Helle Haugsgjerd (Mammon på NRK), Ingvild Holthe Bygdenes (kommer i Monster på NRK), Henriette Faye-Schjøll, Hanne Skille Reitan, Ester Marie Grenersen og Jo Adrian Haavind.

Premieren var på Riksteatrets scene i Nydalen torsdag 21. januar.

 

En Midtsommernattsdrøm - Hanne Skille Reitan og Helle Haugsgjerd. Foto: Jenna Spitz
En Midtsommernattsdrøm – Hanne Skille Reitan og Helle Haugsgjerd. Foto: Jenna Spitz

 

En Midtsommernattsdrøm - Henriette Faye - Schjøll. Foto: Jenna Spitz
En Midtsommernattsdrøm – Henriette Faye – Schjøll. Foto: Jenna Spitz
Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest