Velkommen til Evas univers

«Jeg begynner nesten å gråte når jeg snakker om det» fotograf Eva Krogen under åpningen av hennes utstilling «Christianus Sextus». Foto: Hanne Storeng-Kleven

Av Hanne Storeng-Kleven

Røros Kunsstformidling a/s åpnet i dag fotoutstilling «Christianus Sextus» av fotograf Eva Krogen, utstillingen vil vare fra 9. juni til 8. juli. Foto har vært en interesse for Eva siden tenårene og for tre år siden sluttet hun i fast jobb for å satse på foto.

«Interessen var for stor til å la være, jeg kunne ikke ha fast arbeid og være fotograf. Om jeg tryner så har jeg prøvd det!» smiler Eva.

Rust og tre

Eva har en forkjærlighet for rust, gammelt treverk og industri. «Det treffer hjertet mitt. Det er så mye historie og det er vakkert å tenke på.»

Utstillingen viser frem detaljfotografi av vaskeriet Christianus Sextus. Fotografiene har blitt trykt på akryl, børstet og vanlig aluminium.

«Det er en kul måte å trykke bildene på, rust og gammelt tre kommer mer frem i bildene og de blir mer levende.» forklarer Eva.

Eldorado

«Christianus Sextus er som et Eldorado for meg og jeg kunne ha flyttet inn dit om det hadde vært litt tettere!» ler Eva.

Eva er også interessert i vaskeriets historie og synes det er fantastisk å «gå inn» i Christianus Sextus og føle på historien. «Der vaskar-ryssene holdt til» og alle de små detaljene i maskineriet som holdt ting fungerende.

Eva Krogen. Foto: Hanne Storeng-Kleven