Tre nominerte til drømmestipendet

Røros kommune har nominert tre ungdommer til drømmestipendet. De tre nominerte er: Ane Selboe Lein – billedkunst, Eirik Lockert Rohde – teater og Oda Isabellea Smit Ødeård – musikk.

Drømmestipendet består av 100 stipendier à 10 000 kroner – til sammen én million kroner.

Stipendordningen er et samarbeidsprosjekt mellom Norsk kulturskoleråd og Norsk Tipping. Gjennom denne stipendutdelingen ønsker vi å synliggjøre kommunenes arbeid for barn og unge. Intensjonen er at  Drømmestipendet skal være en verdifull inspirasjon og et viktig bidrag til å oppfylle mange unge kulturutøveres drømmer.

Hver kommune kan nominere en person eller gruppe innen hver av disse kategoriene: Dans, musikk, skapende skriving, visuell kunst, teater og annet. I 2016 offentliggjøres de 100 heldige torsdag 12. mai.

De nominerte:

Oda

Oda Isabellea Smit Ødeård er 19 år og kommer fra Røros. Helt siden jeg var liten har hun elsket å stå foran et publikum, enten det har vært teater eller musikk,

Hun har vært med på alle oppsetningene av Elden fra hun kunne gå til hun var 12år.

Da jeg hun var 14 år sang hun «Ke du sei sko» av Henning Sommero basert på An-Magrit av Johan Falkberget på martnasåpningen, der hun også har danset ballett og vært konferansier to ganger, da hun var 12 og 13 år.

Oda har vært med på UKM fem ganger, 2009, 2010, 2011, 2012 og 2013, og gått videre til fylkesmønstring tre ganger.

Nylig hadde Oda en større rolle i musikkteateret Tuschke som ble satt opp på Røros høsten 2015.

Oda drømmer om å kunne leve av musikken og røre folk med musikken sin. Hennes største ønske er å gi ut egenskreven musikk.

Eirik Lockert Rohde er 18 år og går 3. klasse på Nord-Østerdal videregående skole, musikklinjen med hovedinstrument sang. Han er aktivt med i Bergstaden Teaterlag. I sommer hadde han rollen som «Kalle» i utespelet «Elden» . Han har hatt roller i elden til sammen fem år. Nylig hadde han  rollen som ‘’Hans Larsa’’ i «Tuschke!» med Bergstaden Teaterlag.

Eirik er inspirert av to eldre brødre, som er etablert som skuespillere. Den ene er fast ansatt ved Trøndelag Teater og den andre er i ferd med å fullføre Bårdar. Drømmen er å kunne drive med musikalteater, på heltid.

Foto: Terje Østby
Foto: Terje Østby

Ane

Ane Selboe Lein fyller 16 i sommer, og går for tiden siste året på ungdomsskolen. Hun har alltid likt å tegne, og begynte i 12/13 årsalderen med kunst ved Røros Kulturskole, der hun fortsatt er elev.

I to år på rad har hun deltatt med kunstbidrag på UKM, og et portrett ble sendt videre til fylkesmønstring i 2014.

Ane  er veldig opptatt av selve menneskefiguren innenfor tegning, og lenge tegnet hun nesten bare detaljerte portretter og prøvde å få dem så realistiske som mulige.

I det siste har hun begynt å fokusere mer på sitt personlige uttrykk. Hun er inspirert og svært mye påvirket av stiler som man ser i manga og anime.

Ane ønsker å satse for fullt på å leve av kunsten, og  håper å kunne kombinere dette med sin interesse for film og TV. Drømmen er å kunne jobbe med illustrasjon, animasjon og konseptkunst innenfor film og TV på en eller annen måte, både innenlands og utenlands.

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn