Tre biskoper til Elden

Biskop i Härnøsand Eva Nordung, Helga Haugland Byfuglien og biskop i Nidaros Herborg Finnset kommer alle for å se Elden.

Til årets forestillinger kommer hele tre biskoper for å se Elden.  Den norske kirkes Preses, Helga Haugland Byfuglien er gjest under premiéren i kveld, mens biskop i Nidaros Herborg Finnset og biskop i Härnøsand Eva Nordung Bystrøm kommer på fredag.

Bakteppet for årets besøk er 300- årsmarkeringen av General Armfeldts hærtog, som starter i år.

Det er naturlig å være her sammen med min svenske bispekollega akkurat i år. Jeg gleder meg til å se «Elden» for første gang og hente inspirasjon fra et teater som kan gi viktige påminninger om hva krig og maktkamp kan medføre. Det er naturlig for oss to biskoper å samarbeide tett over grensen. Ikke minst fordi vi på hver vår side har et hovedansvar for sør-samisk kirkeliv. sier biskop Herborg Finnset.

Biskopene kommer ikke alene, men har med seg hver sin delegasjon. Anledningen benyttes ikke bare til å gjøre seg bedre kjent i Røros. Det blir også interne samtaler mellom de to nabobispedømmene. Røros er en del av Nidaros bispedømme, og samtidig er det bare drøyt fire mil til det svenske Härnøsand stift.