Daglig leder i Røros IL Erik Sandnes Høsøien. Foto: Tove Østby

Tok riktig valg

1.februar startet Erik Sandnes Høsøien i jobben som daglig leder i Røros IL. Allerede før første arbeidsdag var han innom å kikket på sitt nye kontor, deltok på møter, og ble dermed introdusert for idrettslaget.

Erik er en Rørosing fra Engan. Han bodde på Røros til han var ferdig med videregående. Mens han bodde på Røros var han aktiv i idrett, fotball, håndball, og innebandy i HEG IL. Nå har Erik gjort comeback i Røros IL sin håndballgruppe, på herrelaget. Han spiller midtback og ving, men er flyttbar.

Australia

Etter at Erik var ferdig på videregående reiste han ut for å studere. Først ble det ett år i Oslo. Etterpå studerte han bachelor og business management i Brisbane i Australia, på University of Queensland i to år.

– Det var en høydare i livet. Artig, sier Erik Sandnes Høsøien til Rørosnytt.

På den andre siden av kloden opplevde Erik andre kulturer enn han var kjent med fra før. Også i Australia spilte han håndball.

Etter studiene i Australia flyttet Erik tilbake til Røros for en periode på sju måneder.

– Jeg ble lei meg da jeg kom hjem til Røros og herrelaget var borte, jeg tok noen telefoner til unge og gamle spillere og fikk med nok spillere til et lag, sier Erik. Han er godt fornøyd med at de klarte å stille lag til alle kampene. Og på siste hjemmekampen var det veldig mye publikum i hallen.

Belgia

Erik var i militæret i ett år. Da var han hos NATO i Mons i Belgia.

– Det var en kjempe erfaring, og jeg fikk utnyttet førstegangstjenesten, sier han. I helgene var de en gjeng som reiste rundt og så seg om i Europa.

Erik studerte multimedia design et år i Oslo etter at han kom hjem fra Belgia. Deretter jobbet han i sju år som IT-prosjektleder i Fujitsu Simens. I 2012 ble det jobb bytte til sikkerhetssjef i Simens Norge. På denne tiden spilte han håndball for GØY HK.

Eldre

Erik er fortsatt en ivrig håndball. Han synes det er viktig å fortsette med trening etter at man er blitt voksen. Han har et ønske om å lage ei gruppe for den eldre generasjon, som har bygd opp idrettslaget. 60+, en aktiv gruppe for eldre med tilrettelagte aktiviteter.

– Folk gir seg ofte for tidlig med trening. Det er viktig å ha fokus på de voksne og eldre. Dersom du har lyst til å trene, fortsett, sier Erik.

 Ny jobb

Erik søkte på daglig leder stillingen i Røros IL på grunn av blandingen av å ha lyst til å gjøre noe annet og at oljekrisen traff Simens. Han fikk dermed muligheten til å gjøre noe nytt. Før han søkte på ny jobb var han i tenkeboksen.

Erik har hatt mange ulike verv innen idrett, bl.a. for Simenslaget som er litt mindre enn Røros IL. Det var et arbeid som han gjorde frivillig.

Erik passert sin nevø da han så stillingsannonsen til Røros IL. Han kastet seg rundt og sendte søknaden.

– Gleden var stor da idrettslaget spurte om en prat, sier Erik. Han legger til at han har gjort det rette valget. Nå er leiligheten i Oslo solgt, og han ser etter noe på Røros.

Etter at Erik startet i Røros IL har han satt seg godt inn i drifta. Han har bl.a. deltatt på årsmøter, og fått et innblikk i hver enkelt gruppe, og sett hva som fungerer og hva som ikke fungerer. Han ønsker å gjøre hverdagen enklere for hver gruppe, slik at de kan konsentrere seg om idretten.

– Det er veldig mye som fungerer bra i Røros IL, sier Erik.

 Planer

Han har mange tanker og planer for idrettslaget fremover: Han har lyst til å se på utvikling av idrettsgrupper som ikke er så aktive i idrettslaget lenger, bl.a. friidrettsgrupper. Han er positiv til samarbeid med naboidrettslag. Og Erik ønsker å få tilbake et turrenn på Røros. For eksempel Berserennet som i dag går på Os, Johan Falkbergets minneløp eller et helt nytt renn.

Røros Idrettslag er en stor del av Rørossamfunnet, laget har ca. 1500 medlemmer fra de helt yngste til høyt opp i alder. Laget har også en viktig samfunnsrolle som Erik ønsker å ta vare på. Idrettslaget har bl.a. hatt samarbeid med Moan Gård. Asylsøkere har krav på organisert idrett. Idrettslaget har søkt om midler til dette, og Erik håper å få hjelp og støtte fra UDI og Idrettsforbundet.

Frivilligheten

Erik husker frivillig- og dugnadsånden i Røros IL fra tidligere, og er blitt imponert nå.

– Det hadde ikke vært Røros IL hadde det ikke vært for frivilligheten, sier Erik.

Erik er daglig leder for et idrettslag med bredde, men som også har mange gode resultater.

– Jeg er generelt glad for valget om å komme tilbake til Røros, og jeg skal gjøre alt jeg kan for Røros IL, avslutter Erik.

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn