To priser til Flokk

Flokk, her ved Christian Lodgaard, ble kåret til Årets eksportbedrift, og mottok også Innovasjonskraftprisen 2018. Foto: Kristin Jacobsen / Studio Oscar

Flokk mottok to priser under Innovasjonskraft 2018  i ettermiddag. Både Årets eksportbedrift og den nye Innovasjonskraftprisen 2018 gikk til Flokk. Arrangementet skjedde i regi av Norsk Industri ved Designindustrien, samt Design og arkitektur Norge (DOGA) og Patentstyret.

– Vi er et bevis på at det går an å være et lønnsomt norsk selskap med produksjon på Røros og i Sverige. Bare merkevaren HÅG, som produseres i Norge, vokste organisk med 100 millioner kroner i fjor, sa designdirektør Christian Lodgaard

Årets eksportbedrift: Flokk

Gjennom organisk vekst og en rekke oppkjøp av europeiske konkurrenter, er Flokk i dag den største aktøren innen kontorstoler og møblering av arbeidsplasser i Europa. Konsernet har en samlet omsetning på om lag tre milliarder kroner. En del av produksjonen foregår fra Røros, og 80 prosent av stolene som lages her selges utenfor Norge.

– Det er rett og slett imponerende å se på hvordan Flokk har bygget seg opp til å bli en ledende internasjonal aktør. Her er organisk vekst og målrettet eksportsatsing blitt kombinert med strategiske oppkjøp, samtidig som Flokk hele tiden har klart å være en foregangsbedrift innen ergonomi og bærekraft, kommenterer bransjesjef Egil Sundet i Designindustrien.

Innovasjonskraftprisen: Flokk

Innovasjonskraftprisen 2018 er en ny pris som deles ut av Norsk Industri, Design og arkitektur Norge og Patentstyret. Egil Sundet i Designindustrien forteller at det var umulig å komme utenom Flokk som prisens første mottaker.

– Flokk har en særdeles sterk kultur for forskning og utvikling, både innenfor design, funksjonalitet, ergonomi og miljø. Gjennom langsiktig satsing på nyskaping har de tatt en unik lederposisjon innenfor sitt segment i Europa, og på mange måter kan du si at Flokk har forandret måten vi ser på kontorstoler på, sier Sundet.

FAKTA

Innovasjonskraft 2018

* Tidligere år kjent under navnet Designindustrikonferansen, bransjens største møteplass og nettverksarena.

* Arrangeres av Designindustrien i samarbeid med Design og arkitektur Norge og Patentstyret.

* Årets tema er innovasjonskraft

* Konferansen byr på foredrag, debatter og workshoper, i tillegg til utdeling av fem bransjepriser.

(Pressenytt)

Flokk er Årets eksportbedrift. Foto: Kristin Jacobsen / Studio Oscar
Flokk på vei opp til scenen. Foto: Kristin Jacobsen / Studio Oscar